JUKOn kunta-alan luottamusmiesvaalit keväällä 2019 – asetu ehdolle!

Haluatko tehtävään, jolla on merkitystä ja jonka kautta voit olla valvomassa oikeudenmukaisuuden toteutumista työpaikoilla. Jos vastaat kyllä, niin asetu ehdokkaaksi kevään kunta-alan luottamusmiesvaalissa. 

Tänä keväänä käydään kunnissa ja kuntayhtymissä vaalit luottamusmiesten (pääluottamusmiehet, luottamusmiehet ja heidän varansa) valitsemiseksi kaudelle 1.8.2019 – 31.7.2022. JUKOlla on kuntasektorilla n. 1600 pääluottamusmiestä ja luottamusmiestä tekemässä työtä jukolaisen jäsenistön työelämän eteen. He valvovat, että kunnallisen yleisen (KVTES), opetushenkilöstön (OVTES), lääkärien (LS) ja teknisen henkilöstön (TS) virka- ja työehtosopimusten määräykset toteutuvat työpaikoilla. Haluatko olla osa tätä porukkaa? Jos vastaat kyllä, niin seuraa vaalien järjestäjien ilmoituksia ja ohjeita ehdolle asettumisesta.

Mikäli tulet valituksi jukolaiseksi plm:ksi tai lm:ksi, ohjeita jatkoon löydät täältä.

Täytä ja toimita tietosi ohjeiden mukaisesti, ensi kertaa luottamusmieheksi valitun lomake täytetään täällä.

JUKOn tarjoamaan luottamusmieskoulutukseen pääset tutustumaan tästä.

 

Vaalien järjestäjille muistilistaa onnistuneisiin vaaleihin

MUISTILISTA VAALIEN JÄRJESTÄMISEEN

  1. Vaalit on pidettävä huhtikuun 2019 loppuun mennessä.
  2. Vaalien järjestelyissä pitää varmistaa huolellisesti, että kaikilla edustettavilla on mahdollisuus osallistua oman luottamusmiehensä valintaan.
  3. Kaikilla luottamusmiehillä on velvollisuus osallistua vaalien järjestämiseen.
  4. Vaalien järjestämistapa päätetään paikallisesti.
  5. Suuremmissa kunnissa on tarkoituksenmukaisinta, että vaaleissa valitut luottamusmiehet ja varaluottamusmiehet valitsevat kokouksessaan pääluottamusmiehen ja varapääluottamusmiehen.
  6. Vaalien jälkeen pöytäkirjanote vaalitoimituksesta lähetetään välittömästi JUKOon, sähköpostitse jukola@juko.fi. Sopuvaalista riittää sähköposti.  JUKO lähettää valtakirjat työnantajalle ja tiedoksi luottamusmiehille. Tiedot valituista luottamusmiehistä lähetetään JUKOsta ao. liittoihin.

 

Vaalien tarkempi ohjeistus löytyy JUKOn kunta-alan luottamusmiesvaaliohjeesta.

lisätietoja: järjestöpäällikkö Jarmo Niskanen, jarmo.niskanen@juko.fi puh. 0443500578

Hyvää vaalikevättä !