JUKOn toiminnanjohtajaksi Maria Löfgren

16.5.2019 15:10

Neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtajaksi on valittu oikeustieteen kandidaatti Maria Löfgren. Hän on toiminut Akavan lakimiehenä ja työelämäyksikön johtajana ja sitä ennen työsuhdelakimiehenä Suomen Ekonomiliitossa. Löfgrenin ura akavalaisissa yhteisöissä alkoi jo vuonna 1996.

Maria Löfgren aloittaa tehtävässään ensi syksynä, kun JUKOn pitkäaikainen neuvottelujohtaja Risto Kangas jää eläkkeelle.

Toiminnanjohtajan tehtävä on uusi. – JUKO on vahvassa kasvuvireessä, joten halusimme laajentaa neuvottelujohtajan työnkuvaa. Valinnan ratkaisi Löfgrenin erittäin laaja ja monipuolinen työkokemus sekä perinpohjainen sopimusjärjestelmän ja työmarkkinatoiminnan tuntemus, JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.

- Vahva sitoutumiseni akavalaisuuteen perustuu arvoihin, jotka yhä koen omikseni Akava-yhteisön muuttuessa ja kasvaessa. JUKOssa minua kiehtoo pitkälle tulevaisuuteen suuntaava ote ja kyky panostaa työmarkkinoiden yhteistyöhön. Uskon, että pystyn uudessa tehtävässäni vaikuttamaan työelämän kehitykseen ja työehtojen sopimusmekanismien muutokseen, Löfgren kertoo.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO neuvottelee yli 200 000 koulutetun palkansaajan palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla. Järjestö on saanut vajaan kymmenen vuoden aikana 30 000 uutta jäsentä. JUKO on työmarkkinakentän laajin toimija, sillä se on osapuolena sopimuksissa, jotka koskevat kaikkiaan 600 000 suomalaisen työ- ja virkaehtoja.

 

lisätiedot:

toiminnanjohtaja Maria Löfgren, puh. 040 568 2798

puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872