Isänpäiväblogi: Isät haluavat olla lastensa kanssa – palkallisista vanhempainvapaista keino houkutella osaajia julkiselle sektorille

8.11.2019 11:40

Nykyisät haluavat viettää aikaa pienten lastensa kanssa. Muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliitto kertoo (HS 27.10.) uudesta, hienosta ilmiöstä ”isäryhmistä”, joissa vanhempainvapaalla olevat isät lapsineen tapaavat toisiaan ja tekevät kaikille mieleisiä asioita. Arjen ja isyyden muuttuminen vahvistaa tarvetta jakaa vanhempainvapaat nykyistä tasaisemmin, kun nyt isän oikeus palkalliseen isyysvapaaseen on vain murto-osa äidin palkallisista vapaista.

Nopein väylä lisätä työelämän tasa-arvoa ovat työehtosopimukset: mitä enemmän isät pitävät perhevapaita äitien rinnalla, sitä tasaisemmin jakautuvat vanhemmuuden kustannukset.

Kummallakin vanhemmalla on oltava oikeus täysipainoiseen läsnäoloon lapsensa elämässä. Näin kohenee työelämän tasa-arvo, ja perheystävällisestä työelämästä saataisiin osaltaan nostetta Suomen surkeaksi kääntyneeseen syntyvyyteen. Voittajia ovat lopulta kaikki – perheet, isät, äidit, lapset, työnantajat ja yhteiskunta.

Julkisella sektorilla tuhannen taalan paikka

Tärkeän askeleen oikeaan suuntaan julkinen sektori otti vuoden 2018 työehtosopimusneuvotteluissa, kun kunta-ala sopi palkallisen isyysvapaan pidentämisestä 6 päivästä 12 päivään. Tällä tiellä haluamme jatkaa: kevään 2020 neuvotteluissa vastaavia pidennyksiä on saatava myös valtiolle, kirkolle ja yliopistoihin. Kunnissakin riittää toki tekemistä, ja tasa-arvotyötä jatketaan myös siellä.

Tavoitteellisuus kannattaa, sillä isien palkallisten vapaiden lisääminen on toimialalle ja työpaikalle vetovoimatekijä. Julkisen sektorin onkin tarpeen ottaa tasa-arvotyössä edelläkävijän rooli, sillä kuntien ja valtion tehtävistä eläköityy lähivuosina kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Palkalliset isävapaat ovat oiva keino osaavan työvoiman houkuttelemiseksi julkiselle sektorille – ja pitämiseksi alalla. Palkalliset perhevapaat isille voisivat osaltaan taittaa lisäksi julkisen sektorin naisvaltaistumista.

Myös ansiotason nostaminen julkisella sektorilla on merkittävä vetovoimatekijä ja tasa-arvoa edistävä toimenpide. On kestämätöntä, että edelleen löytyy korkeakoulutettuja, vaativan asiantuntija- ja esimiestyön ammattilaisia, joiden tehtäväkohtainen palkka ei yllä edes 3 000 euroon.

Akavalaisen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn edustamien alojen työehtosopimusneuvottelut alkavat ensi vuoden alussa. Kaikki JUKOn sopimukset päättyvät 31. maaliskuuta 2020.

JUKO-liitot https://www.juko.fi/tata-on-juko/jasenyhdistykset-ja-liitot-1/

Nyt kuitenkin hyvää isänpäivää isille, isoisille ja kaikille isähahmoille!

Maria Löfgren

Toiminnanjohtaja
040 568 2798

Henkilöesittely mood

Päätehtävät

  • JUKOn toiminnan ja toimiston johtaminen
  • Neuvottelutoiminnan kehittäminen ja koordinointi
  • Kuntasektorin sopimus- ja neuvottelutoiminta
  • Hallituksen ja puheenjohtajiston sihteeri ja esittelijä