Neuvottelu-uutisia

Koko työehtosopimuksen palkankorotusvara käytetään yliopistojen henkilökunnan palkankorotuksiin. ”Tämä on se tasapainoinen ratkaisu, johon me JUKOssa pyrimme alusta alkaen”, sanoo Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön neuvottelupäällikkö Markku Kojo.
JUKOn yliopistoneuvottelukunnan hyväksyttyä ja esitettyä neuvottelutulosten vahvistamista JUKOn hallitukselle, vahvistettiin ne hallituksen kokouksessa tänään iltapäivällä. Myös työnantajapuoli Sivistystyönantajat on ratkaisut hyväksynyt.
JUKO pyrkii tasapainoiseen ratkaisuun palkkausjärjestelmän uudistamisessa niin, että koko työehtosopimuksen palkankorotusvara käytetään yliopistojen henkilökunnan palkankorotuksiin eikä 0,3 prosentin leikkuria toteuteta.
Suomen kasvava talous tarvitsee osaamista, osaajia ja innovaatioita. Monella toimialalla on pulaa osaavasta työvoimasta ja työelämän voimakkaaseen murrokseen tulee kyetä vastaamaan.
As an agreement has been reached, all industrial action is cancelled.
Yliopistojen työehtosopimusta koskeva työriita on ratkennut. Katso, miltä hyväksytty sovintoehdotus näyttää.
Yliopistojen henkilöstöjärjestöt JUKO, JHL ja Pardia sekä työnantajaa edustava Sivistystyönantajat ovat hyväksyneet sovittelija Janne Metsämäen toisen sovintoehdotuksen yliopistojen työehtosopimusta koskevasta työriidasta.
Osapuolet vastaavat ehdotukseen tiistaina 6.3. kello 14.
Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelua jatketaan sovittelija Janne Metsämäen johdolla maanantaina 5.3. kello 10.
Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelua jatketaan sovittelija Janne Metsämäen johdolla sunnuntaina 4.3. kello 17.
One day strike at the University of Helsinki February 28 and other industrial actions were well executed.
Yliopistojen työehtosopimusta koskevan työriidan sovittelu jatkuu. Jos ratkaisuun ei päästä, uhkaa yliopistoja uudet lakot 7.3. ja 14.3.
Helsingin yliopiston henkilöstön lakko alkaa ja palkansaajajärjestöt jättivät jo kolmannen lakkovaroituksen.
Osapuolet vastaavat ehdotukseen tiistaina 27.2. kello 14.
Jumiutuneiden yliopistojen työehtosopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi Helsingin yliopiston henkilöstö on lakossa 28.2., jos ratkaisua ei synny ennen sitä. Lakossa olevia yliopistolaisten tueksi järjestetään eri puolilla Suomea Me olemme yliopisto -mielenilmauksia.
RSS ATOM