Uutisia

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt: Työn murros yllätti

12.4.2019
Toimintatapojen muutos uutta tekniikkaa tärkeämpää

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt: Hallitusohjelmaan tavoitteeksi hyvinvoivat, tulokselliset työyhteisöt sekä paremmat palvelut

14.12.2018
Kunta-alan työmarkkinaosapuolet ovat tulevalla hallituskaudella yhä valmiita edistämään työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden parantamista. Pitkäjänteinen kehittäminen edellyttää vakaata ja ennustettavaa kuntataloutta.

Fysioterapeuttien saatava kunnon korvaus suoravastaanotosta

13.12.2018
”Suoravastaanottotoiminnassa fysioterapeutin työnkuva laajenee ja vastuu lisääntyy. Siksi siitä on saatava oikeudenmukainen korvaus”, vaativat Suomen Fysioterapeuttien puheenjohtaja Tiina Mäkinen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen kannanotto tulevaan hallitusohjelmaan: Tavoitteena vakaa ja ennustettava kunta- ja maakuntatalous

12.12.2018
KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen tavoite on, että tulevalla hallituskaudella varmistetaan kuntien ja mahdollisten maakuntien talouden vakaa ja ennustettava kehitys. Tämä mahdollistaa palvelujen suunnitelmallisen kehittämisen yli hallituskausien.

Kunta-alan järjestöt: Julkisen sektorin lisäeläkkeet pitää turvata, kun sairaanhoitopiirit muodostavat osuuskunnan

10.12.2018
Pohjoisen Suomen sairaanhoitopiirit ovat ensi vuonna järjestämässä toimintaansa uudella osuuskuntamallilla. Myös Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä valmistellaan osuuskuntamallia. Kunta-alan pääsopijajärjestöt vaativat, että työntekijöiden lisäeläkkeet turvataan muutoksen yhteydessä.

Neuvottelu-uutisia

Kuntaventures 2018 – löytöretki kunta-alan tulevaisuuteen

10.8.2018
Lappeenranta-seminaari pidetään 16.-17.8.2018 Lappeenranta-salissa.

”Kun jengimme pelittää yhteen, meissä on mahtava voimavara!”

16.4.2018
30 suurimman kaupungin pääluottamusmiespäivillä keskustelimme kaupungistumisesta ja työhyvinvoinnista. Paljon puhetta kirvoittivat myös meidän jukolaisten yhteistyö, lomarahanvaihtosopimus, epäpätevien palkkaus sekä sosiaalityöntekijöiden työaikamuutos.

Löytöretki kunta-alan tulevaisuuteen - Lappeenranta-seminaari 16. – 17.8.2018

13.4.2018
Vuoden 2018 Lappeenranta-seminaarissa tarkastellaan kunta-alan kilpailukykyä ja siihen liittyviä tekijöitä. Kuulemme, mikä on Suomen julkisen sektorin todellinen tila tänään, mitä voimme odottaa tulevaisuudelta ja miten kävi historian suurimman uudistuksen kanssa.

JUKOn pääluottamusmiespäivät kokosi 30 suurinta ja Jan Vapaavuoren

12.4.2018
Mihin kaupunkien Suomi menee, ja mikä on meidän jukolaisten merkitys kunnissa ja maakunnissa? Tästä keskustelimme 30 suurimman kaupungin pääluottamusmiespäivillä Helsingissä. Puhujaksi kutsuimme Jan Vapaavuoren, joka Helsingin pormestarina edustaa yli 10 000 jukolaisen työnantajaa.