Luottamusmiehen työkalupakki

Me jukolaiset luottamusmiehet rohkaisemme uusia ihmisiä mukaan luottamusmiestoimintaan.

Oletko tarvittaessa tiukka tyyppi mutta aina asiallinen? Haluatko kehittää työpaikkaasi ja kehittyä myös itse? Uskallatko tarttua epäasialliseen käytökseen? Uskallatko hypätä kohti uutta? Oletko kyllästynyt riitelemään esimiestesi kanssa? Haluatko viedä muutosta yhdessä haluamaasi suuntaan? – Jos vastaat kyllä yhteenkin näistä, voit olla JUKOn ja työpaikkasi seuraava luottamusmies!

Luottamusmiehen työkalupakki

Tutustu JUKOn luottamusmiehiin

Joukko JUKOn luottamusmiehiä eri sektoreiltamme kertoo näkemyksistään ja kokemuksistaan.

Sekä työntekijät että työnantajat hyötyvät luottamusmiehistä

Suomalaisen työelämän kehittämisen kannalta on on tärkeää turvata luottamusmiesten asema ja kehittää sitä edelleen. Tästä hyötyvät sekä työntekijät että työnantajat.

Luottamusmiehet neuvottelevat muun muassa paikallisten palkankorotusten kohdentumisesta, sopivat lomarahojen vaihtamisesta vapaaksi ja toimivat linkkinä työntekijöiden ja työnantajan välillä.

Luottamusmiehet ovat työpaikan jatkuvan yhteistoiminnan peruspilareita. Kirjainlyhenne YT nivoutuu ihmisten mielessä lähinnä irtisanomisiin, mutta yhteistoiminta kattaa laajasti myös työyhteisön kehittämisen. Tässä luottamusmiehet ovat avainasemassa. Tämän vahvistavat meidän luottamusmiestemme kertomat lukuisat esimerkit siitä, miten he ovat pystyneet parantamaan työyhteisön käytäntöjä ja hyödyttämään näin sekä työntekijöitä että työnantajaa.

Myös työpaikkojen häirintätapaukset osoittavat, mikä merkitys luottamusmiehillä on. Luottamusmies takaa sen, ettei kukaan jää työpaikalla yksin.

Muutamat tahot Suomessakin ajavat luottamusmiesjärjestelmän romuttamista, mikä on todella lyhytnäköistä. Jokainen työpaikka tarvitsee ja ansaitsee hyvän luottamusmiehen. On tärkeää, että yhteiskunnassa ymmärretään laajasti, miten tärkeä osa työpaikan menestymistä taitava ja viisas luottamusmies on. Me JUKOssa haluamme, että jatkossakin näihin tehtäviin hakeutuu osaavia ihmisiä ja myös nuoret kiinnostuvat edunvalvonnasta.

Toiminnanjohtaja Maria Löfgren