Luottamusmiehen työkalupakki

Me jukolaiset luottamusmiehet rohkaisemme uusia ihmisiä mukaan luottamusmiestoimintaan.

Oletko tarvittaessa tiukka tyyppi, mutta aina asiallinen? Haluatko kehittää työpaikkaasi ja kehittyä myös itse? Uskallatko tarttua epäasialliseen käytökseen? Uskallatko hypätä kohti uutta? Haluatko viedä muutosta yhdessä haluamaasi suuntaan? Jos vastaat kyllä yhteenkin kysymyksistä, voit olla työpaikkasi seuraava jukolainen luottamusmies!

Luottamusmiehen työkalupakki

Tutustu jukolaisiin luottamusmiehiin

Joukko luottamusmiehiä eri sektoreiltamme kertoo näkemyksistään ja kokemuksistaan.

Luottamusmiehestä hyötyvät sekä työntekijät että työnantajat

Työelämämme kehittämiseksi on tärkeää turvata luottamusmiesten asema ja vahvistaa sitä edelleen. Tästä hyötyvät sekä työntekijät että työnantajat.

Luottamusmiehet neuvottelevat muun muassa paikallisten palkankorotusten kohdentamisesta, sopivat lomarahojen vaihtamisesta vapaaksi ja toimivat linkkinä työntekijöiden ja työnantajan välillä.

Luottamusmiehet ovat työpaikan jatkuvan yhteistoiminnan peruspilareita. Kirjainlyhenne yt nivoutuu ihmisten mielessä lähinnä irtisanomisiin, mutta yhteistoimintaan kuuluu laajasti myös työyhteisön kehittäminen. Tässä luottamusmiehet ovat avainasemassa. Jukolaiset luottamusmiehet ovat pystyneet parantamaan työyhteisön käytäntöjä, ja näin hyödyttämään koko työyhteisöä.

Luottamusmies takaa sen, että kukaan ei jää työpaikalla yksin.

Jokainen työpaikka tarvitsee ja ansaitsee hyvän luottamusmiehen. On tärkeää, että yhteiskunnassa ymmärretään laajasti, miten merkittävä osa työyhteisön menestymistä luottamusmies on. Me JUKOssa haluamme, että myös jatkossa luottamusmiehiksi hakeutuu osaavia ihmisiä ja että nuoret kiinnostuvat edunvalvonnasta.

Maria Löfgren, kirjoittaja on JUKOn toiminnanjohtaja.