Valtiosektori

JUKO on yksi kolmesta valtion pääsopijajärjestöistä, muita ovat Pro ja JHL. Pääsopijajärjestöt sopivat Valtion työmarkkinalaitoksen kanssa valtion virkamiesten ja muiden palkansaajien palvelussuhteen ehdot. Valtiosektorilla työskentelee yli 42 000 jukolaisiin liittoihin kuuluvaa palkansaajaa. Jukolaisia palkansaajia on liki kaikissa valtion virastoissa ja laitoksissa.

Tutustu

Ajankohtaista, valtio

Upseeriliiton ja Päällystöliiton kysely paljastaa sotilaiden jaksamisongelman

Akava, Upseeriliitto ja Päällystöliitto vaativat pikaista korjausliikettä ja Puolustusvoimien työaikalain uudistamista.

16.4.2021 07:15

Tullivirkamiehet vaativat maalittamiselle nollatoleranssia

Yli sata Tullin virkamiestä vastasi Akavan kyselyyn. Heistä 19 prosenttia on kokenut maalittamista. Tullivirkamiesliitto on JUKOn jäsen Ammattiliitto Avan kautta.

15.4.2021 12:16

Mitä mieltä? Työaikajoustot kuuluvat etätyöhön myös valtiolla

Työaikalain muutoksen myötä etätyö on aivan samaa työtä kuin toimistolla tehtävä. Valtion virastot voivat kuitenkin itse päättää, ovatko työaikaliukumat käytössä myös etätyössä. "Tämä ei ole oikein", huomauttaa Lakimiesliiton toiminnanjohtaja Jore Tilander. Blogisarjassamme JUKOn hallituksen jäsenet valottavat työelämän ja työmarkkinoiden ajankohtaisia käänteitä. Huhtikuussa tällä paikalla OAJ:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen.

15.3.2021 10:00
Katso kaikkimore_vertmore_vert

Yli 70 000 valtion työntekijää sai uuden virka- ja työehtosopimuksen – kiky-tunnit poistuvat, palkankorotukset yleisen linjan mukaisia

JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne muistuttaa, että koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilassa henkilöstö valtion kaikilla toimialoilla turvaa työllään suomalaisen yhteiskunnan keskeisiä toimintoja.

2.4.2020 16:03

Valtion palkansaajille neuvottelutulos

Neuvottelutulos koskee 72 000:ta valtion virkamiestä. Heistä noin 42 000 on JUKOn sopimusten piirissä. Seuraavaksi tuloksen käsittelevät järjestöjen hallinnot. Sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen.

31.3.2020 18:41

Valtion sopimusneuvottelut jatkuivat maanantaina

"Yhteiskunnalle kriittisissä toiminnoissa valtiolla työskenteleville on tärkeää saada aikaan vastuullinen sopimus nopeasti. Emme kuitenkaan tavoittele ratkaisua hinnalla millä tahansa", JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Nieminen. Neuvottelut jatkuvat tiistaina.

30.3.2020 17:42
Katso kaikkimore_vertmore_vert

Blogi: Mikä joustotyö?

Ennen koronapandemiaa ja etätyöloikkaa suomalaisille markkinoitiin joustotyötä. Vuonna 2019 lain sisältö herätti runsaasti kiinnostusta ja asiantuntijatyötä tekevät ymmärsivät, että joustotyössä voisi olla järkeä. Sitten tapahtui jotain, kirjoittaa JUKOn valtion sektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo.

19.2.2021 09:00

Blogi: Paikalla ei ole enää väliä

”Pandemian pakotettua meidät pois toimistoista ja virastoista työnantaja huomasi, että virkamiehiin voi luottaa. Virastot pystyvät järjestämään tarkoituksenmukaisen työntekopaikan ja työajan seurannan henkilöstönsä kanssa kenenkään pakottamatta”, huomauttaa JUKOn valtion sektorin neuvottelupäällikkö Markku Kojo.

4.11.2020 13:50

Korona vauhditti valtion etätyöloikkaa – vaikka tauti häviäisi kokonaan, etätyöskentely tuli jäädäkseen

Kevään neuvottelukierroksella asetettiin vain muutama työryhmä. Työhyvinvoinnin edistäminen on niistä ehkä mielenkiintoisin, kun uusi tilanne asettaa myös uudenlaisia haasteita työhyvinvoinnista huolehtimiselle.  

27.8.2020 10:30
Katso kaikkimore_vertmore_vert