Minut on valittu luottamusmieheksi

Minut on valittu luottamusmieheksi ensimmäistä kertaa, mitä teen?

Jos sinut valitaan aivan ensimmäistä kertaa JUKOn luottamusmieheksi, täytä ensiksi JUKOn nettisivuilla oleva Uuden luottamusmiehen ilmoitus. Sopikaa, kuka toimittaa työpaikanne pöytäkirjanotteen kaikista uudelle kaudelle valituista luottamusmiehistä sähköpostitse Enable JavaScript to view..

Kesken kauden valittu, toimita valintapöytäkirjasta kopio Enable JavaScript to view.. Täytä JUKOn nettisivuilla oleva ”Uuden luottamusmiehen ilmoitus”, jos sinut valitaan aivan ensimmäistä kertaa JUKOn luottamusmieheksi.

Jos olet toiminut joskus aiemmin JUKOn luottamustehtävässä, riittää että kirjaudut Jukolaan ja päivität yhteystietosi. Kesken kauden luottamustehtävän vaihtuessa tai jos olet joskus aiemmin toiminut luottamusmiehenä, toimita valintapöytäkirja sähköpostilla Enable JavaScript to view.. Päivitä yhteystietosi jukolassa, kun olet saanut luottamusmiesilmoituksen.

Olen luottamusmies, joka valittiin uudelle toimikaudelle. Mitä teen?

Tarkista ja päivitä ainoastaan yhteystietosi (tehtävä päivitetään toimiston puolesta pöytäkirjan mukaan) JUKOn kotisivuilla olevaan Jukolaan ja sopikaa, kuka toimittaa kopion vaalipöytäkirjasta osoitteeseen Enable JavaScript to view.. Vaalipöytäkirja nopeuttaa valtakirjan kirjoittamista huomattavasti. Vaalipöytäkirjasta tulee olla luottamusmieskausi, (kuntasektorilla sopimusala) ja kenen tilalle on valittu.

Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla

Tiedonkulun kannalta on tärkeää, että tietosi ovat oikein JUKOssa. JUKO lähettää työnantajalle ns. valtakirjan (luottamusmiesilmoitus) valinnasta, sinä saat tästä kopion sähköpostiisi. Huomaathan, että Jukola-palvelun käyttöoikeus päättyy, kun toimikautesi on umpeutunut, ja jos uutta ilmoitusta meille ei ole tullut. JUKOn toimistosta lähtee tieto luottamustehtävästäsi myös omaan jäsenliittoosi.

Luottamusmiesilmoitus tulee tehdä myös siksi, että mahdolliset luottamusmiespalkkiot määräytyvät JUKOn ilmoituksen mukaan. Tietojen oikeellisuus mahdollistaa myös sen, että saat meiltä ajankohtaisia tiedotteita, koulutuskutsuja yms.

Pääluottamusmiehen tai vaalitoimikunnan kannattaa huolehtia, että kaikki valinnat tulevat tiedoksi JUKOlle yhtä aikaa. Tämä nopeuttaa luottamusmiesilmoituksen saamista.

Henkilötunnustasi eikä muita tietoja anneta ulkopuolisille eikä muuhun kuin edunvalvontatarkoitukseen (tällöin ei anneta hetua). Rekisteriseloste löytyy JUKOn nettisivuilta.

Muista hyödyntää Jukolaa!

JUKOn kotisivuilla on Jukola, jossa kannattaa vierailla säännöllisesti. Sieltä löydät ajankohtaista tietoa luottamustehtäviin liittyen.

Jukolan käyttäjätunnus on meille antamasi sähköpostiosoite ja salasana itse valitsemasi (liitetiedostossa ohjeet). Tunnukset tulevat voimaan, kun ilmoituksesi on meillä käsitelty (eli tällöin olet saanut valtakirjan sähköpostiisi). Unohtuneen salasanan voit resetoida Jukolaan kirjautumissivuilla. Kysymyksissä tai ongelmissa ota yhteyttä: Enable JavaScript to view.

Minut on valittu luottamusmieheksi -ohjeet