Anne Mikkola

"Olen joukkovoiman ruumiillistuma neuvottelupöydässä"

 

Valitsit JUKO-kirjaimista itsellesi J:n. Miksi se tuntui läheisimmältä?

J on niin kuin joukkovoima. Se on tärkeää, koska haluan aina olla työntekijän puolella. Neuvotteluissakin on paljon joukkovoimaa. Vaikka olen siellä yksin, edustan aina niitä liittoja, joiden jäsenten puolesta neuvottelemme. Neuvottelija on siis joukkovoiman ruumiillistuma neuvottelupöydässä. Neuvottelemme virka- tai työehtosopimuksesta, joka on kollektiivisopimus. Tällaista sopimusta ei voisi syntyä ilman suurta joukkovoimaa eli laajaa järjestäytymistä liittoihin.

Mikä on työssäsi ajankohtaista juuri nyt?

Valmistaudumme kirkon sektorilla vuoden 2020 neuvotteluihin miettimällä yhdessä tavoitteitamme. Ensi vuonna voimaan tuleva uusi työaikalaki työllistää myös, koska lain tulkintaan liittyviä kysymyksiä käsitellään pääsopijaosapuolten yhteisessä työryhmässä.

Lisäksi olen mukana työelämän kehittämisasioissa muillakin sektoreillamme. JUKO haluaa olla entistä vahvempi vaikuttaja työelämän kokonaisvaltaisessa kehittämisessä ja osallistua erilaisiin työryhmiin, joissa parannetaan yhdessä työhyvinvointia sekä tuottavuutta ja tuloksellisuutta. Esimerkkejä ovat KunTeko- ja KirTeko-hankkeet. JUKO pyrkii edistämään työssään myös sisäilmasta sairastuneiden tilannetta.  

Miksi haluat tehdä juuri tätä työtä, ja mikä siinä on innostavinta?

Työntekijöiden asioiden parantaminen on kiinnostanut minua siitä asti, kun aloitin työelämässä vuonna 1991. Haluan auttaa työntekijöitä ja tehdä sitkeästi työtä heidän puolestaan.

Erityisen innostunut olen neuvotteluista, ja olen aina sanonutkin, että työehtosopimusneuvottelut ovat ihmisen parasta aikaa. Silloin voi täysillä uppoutua työhönsä. Ja neuvottelujen tavoitteissa onnistuminen on pelkkää plussaa. Koska JUKO on nimenomaan neuvottelujärjestö, olen juuri oikeassa paikassa töissä.

Miten siirrät ajatuksesi työstä vapaa-ajalle?

Työn ja vapaa-ajan rajaaminen ei ole aina helppoa, mutta kissat auttavat minua siinä. Minulla on kaksi omaa maatiaiskissaa, molemmat löytökissoja. Lisäksi teen eläinsuojelutyötä kissojen parissa. Työhuolet kyllä unohtuvat, kun kuljen pakkasessa metsässä houkuttelemassa kadonneita tai karanneita kissoja loukulle eli vedän perässäni sukkahousunlahjetta, jonka sisällä on kissoille maistuvaa sardiinia.

Milloin aloitit JUKOssa ja mitä teit tätä ennen?

Tulin JUKOon elokuussa 2012. Olen koulutukseltani kauppatieteen maisteri, pääaineenani johtaminen ja organisaatiot ja sivuaineena yritysjuridiikka. Tätä ennen olin vastaavissa tehtävissä JHL:ssä 12 vuotta ja sitä ennen kunnalla töissä kirjastopuolella. Minulla on myös kaksi merkonomitutkintoa, toinen kirjastoalalta ja toinen logistiikasta.

Neuvottelupäällikkö
040 837 2731Enable JavaScript to view.AnneMikkola

Päätehtävät

  • Kirkon sektorin sopimus- ja neuvottelutoiminta
  • Luottamusmiesten koulutus
  • Kirkon neuvottelukunnan sihteeri ja esittelijä
  • Työelämän kehittämisasiat