Anu Huttunen

"Haluan nähdä työni merkityksen kokonaisuudessa"

 

Valitsit JUKO-kirjaimista itsellesi K:n. Miksi se tuntui läheisimmältä?

K tarkoittaa esimerkiksi kokonaisuutta. Minulle on ollut aina tärkeää nähdä oman työni merkitys kokonaisuuden kannalta. JUKO on yhteiskuntavaikuttamisen näköalapaikka ja oma työni liittyy siihen selkeästi, koska olen mukana miltei kaikissa toimistomme töissä. Täällä ei tapahdu juurikaan asioita, joista en tietäisi tai joissa en ole mukana jollain tavalla. Työnimikkeeni ei kerro kaikkea mitä teen, sillä olen välillä talousassistentti, oikolukija, kehittäjä, valokuvaaja ja vaikka mitä muuta. K tarkoittaa myös kokemusta. Meillä on täällä mahtava porukka, jolla on aivan huikea kokemus ja tietämys yhteiskunnallisista asioista. Koska olen kiinnostunut vähän kaikesta, saan myös oppia työkavereiltani paljon.

Mikä on työssäsi ajankohtaista juuri nyt?

Työni kautta näen koko ajan konkreettisesti, mitä yhteiskunnassamme tapahtuu. Esimerkiksi JUKOlle tulevat lausuntopyynnöt ja nimeämispyynnöt kertovat aina, mikä kulloinkin on ajankohtaista. Ja jos luen lehdestä vaikkapa joidenkin virastojen fuusiosta, mietin heti, mitä se tarkoittaa luottamusmiesrekisterimme tai muun toimintamme kannalta.

Miksi haluat tehdä juuri tätä työtä, ja mikä siinä on innostavinta?

Työssäni innostaa kokonaispaketin hallinta. Olen huomannut työurani aikana, että juuri pienet työpaikat ovat minun juttuni, koska niissä saa tehdä töitä hyvin laajasti. Tykkään työni monipuolisuudesta ja laaja-alaisuudesta sekä siitä, että koko ajan on paljon tekemistä. Tehtäviä saa olla mielestäni mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pidän myös erilaisista projekteista. Tänne tullessani ensimmäisen projektitehtäväni oli nettisivujen ja luottamusmiesrekisterin uusiminen.

Miten siirrät ajatuksesi työstä vapaa-ajalle?

Minulla on yksi tehokas keino: teen ristisanatehtäviä ensimmäiseksi aamulla ja heti kun tulen töistä. Luen päivän mittaan paljonkin lehtiä ja uutisia, mutta aamurutiineihini ei kuulu sanomalehti, vaan ristisanalehti.

Milloin aloitit JUKOssa ja mitä teit tätä ennen?

Tulin JUKOon vuonna 2011. Aloitin toimistosihteerinä, nykyistä työtäni olen tehnyt vuodesta 2015 lähtien. Ay-maailmassa olen ollut yli 30 vuotta, aiemmin tein mm. kurssisihteerin ja jäsensihteerin tehtäviä.

Johdon sihteeri
050 592 7911Enable JavaScript to view.

Päätehtävät

  • Toiminnanjohtajan sihteeri
  • Sihteerin yleiset tehtävät
  • Toimiston ulkopuoliset yhteydet (kokousaikataulut ja neuvottelutoiminnan edellyttämät yhteydet)
  • Kotisivujen ylläpito