Minna Holm

"Pyrin kokonaisuuden kannalta parhaaseen ratkaisuun"

 

Valitsit JUKO-kirjaimista itsellesi K:n. Miksi se tuntui läheisimmältä?

K on kokonaisuus, työssäni moneltakin kannalta tärkeä asia. Iso osa työstäni kytkeytyy erityisesti sosiaali- ja terveysalalla työskentelevien edunvalvontaan. Sotehan on jo itsessään iso kokonaisuus, joka käsittää kaiken ennaltaehkäisystä kuntoutukseen eli se liittyy ihmisen elämän kaikkiin vaiheisiin synnytyksestä saattohoitoon. Toisaalta kokonaisuuksien hahmottaminen ja ajattelu on oma tapani käsitellä asioita. Työssäni neuvottelupäällikkönä pyrin ratkaisuun, joka olisi hyvä mahdollisimman monien eli kokonaisuuden kannalta.

Mikä on työssäsi ajankohtaista juuri nyt?

Tulin JUKOon vuonna 2015 ja aluksi määräaikaiseksi, koska silloin ajateltiin, että sote-uudistus valmistuisi vuodessa! Maaliskuussa 2019 pitkään valmisteltu uudistus kuitenkin kaatui – mutta sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen on jatkuvasti ajankohtaista. Kaikki siihen liittyvät päätökset vaativat myös omassa työssäni ennakointia ja suunnittelua. Mietimme esimerkiksi sitä, minkälaiset neuvottelurakenteet ja luottamusmiesjärjestelmät rakennamme, jotta ne toimivat mahdollisesti toteutuvan uuden soten aikana. Kevään 2019 suuri ponnistus on saada lisää luottamusmiehiä AVAINTAn puolelle. AVAINTES-sopimuksen piiriin on tullut paljon uusia toimijoita esimerkiksi kunnallisten liikelaitosten yhtiöittämisen myötä.

Miksi haluat tehdä juuri tätä työtä, ja mikä siinä on innostavinta?

Olen aina kunnioittanut ihmisiä, jotka hoitavat julkisia palvelujamme. Haluan omalla työlläni tukea heitä ja parantaa heidän palvelussuhteensa ehtoja, jotta he voivat hoitaa työnsä mahdollisimman hyvin. Näin haluan olla mukana mahdollistamassa hyvinvointiyhteiskunnan olemassaoloa.

Innostavinta työssäni ovat muun muassa loistavat kollegat, joilla on yhteensä ihan käsittämätön määrä tietoa, vaikka yksikkömme on näin pieni. Heiltä saan apua ja opin paljon. Innostavaa on myös työn vaihtelevuus, päivät eivät ole keskenään samanlaisia. Luottamusmieskoulutuksissa tulee usein esille sellaisia asioita, jotka herättävät uutta ajattelua. 

Miten siirrät ajatuksesi työstä vapaa-ajalle?

Erilaiset kulttuuriharrastukset ja matkailu auttavat irrottautumaan työstä.

Milloin aloitit JUKOssa?

Tulin JUKOon vuonna 2015. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri. Sote-asiat ovat kuuluneet työhöni vuodesta 1990 alkaen mm. vammais- ja kansanterveysjärjestöissä, ja vuonna 2000 siirryin hoitamaan henkilöstön edunvalvontaa ay-maailmassa/työmarkkinajärjestöissä. JUKOon tulin akavalaisesta Suomen Työterveyshoitajaliitosta, jossa ehdin olla seitsemisen vuotta järjestöpäällikkönä.

Neuvottelupäällikkö
044 335 0636Enable JavaScript to view.MinnaHolm

Päätehtävät

  • AVAINTES ja Työterveyslaitoksen työehtosopimus, sopimus- ja neuvottelutoiminta
  • Luottamusmiesten koulutus
  • Sote-asiat
  • Hyvinvointialueiden neuvottelukunnan sihteeri ja esittelijä