Akavalainen TAJA avaa ovensa sairaanhoitajille

16.5.2019 15:10

Terveystieteen akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry (TAJA) on avannut jäsenyyden kaikille sairaanhoitajille ja muuttanut nimensä.

TAJA on perinteikäs akavalainen ammattijärjestö, jonka juuret ulottuvat ylihoitajataryhdistyksen perustamiseen vuonna 1917. Yhdistyksen uusi nimi on Akavan sairaanhoitajat ja Taja. 

- Ajat ovat muuttuneet ja ammatillinen koulutus opistotasoisesta korkeakoulutasoiseksi. On tunnustettava yhä vahvemmin sairaanhoitajien laaja asiantuntijuus ja työn kehittäminen, toteaa Akavan sairaanhoitajien ja Tajan puheenjohtaja Helena Vertanen. - Uusi Sote ja ajan haasteet tuovat muutoksen eteemme myös ammattijärjestöissä. -Emme voi tuudittautua menneeseen, vaan lähdemme yhä rohkeammin kehittämään hoitotyötä tiede ja asiantuntijuus edellä, Vertanen linjaa.

Akavalaisessa yhteisössä on entuudestaan edustettuina lähes kaikki sotealan korkeastikoulutettujen ammattiryhmät sairaanhoitajia lukuun ottamatta. Nämä ryhmät yhdessä muun terveydenhuollosta ja hyvinvoinnista vastaavien asiantuntijoiden kanssa vastaavat uudessa sotessa potilaan/asiakkaan kanssa hoidon kokonaisuudesta.

- On aivan keskeistä, että terveydenhuollon edunvalvonta tulevaisuudessa pystytään hoitamaan kattavasti asiantuntijuutta korostaen. Kentältä on tullut viesti tarpeesta vahvistaa sairaanhoitajien edunvalvontaa. Tämä muutos on mahdollisuus meille kaikille, linjaa Akavan sairaanhoitajien ja Tajan toiminnanjohtaja Kukka Junno. 

Akavan sairaanhoitajat ja Taja tukee jäseniään heidän työssään sekä hoitaa jäsentensä edunvalvontaa yhteistyössä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn ja yksityisen sektorin Terveyspalvelualan Unionin kanssa. 

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Helena Vertanen, puh.  050 309 1349
Toiminnanjohtaja Kukka Junno, puh. 040 507 3648