Avainta-neuvottelut jatkuvat keskiviikkona – yhteinen näkemys neuvotteluratkaisusta syntyi viime viikolla

19.5.2020 16:22

"Uumoilimme, että neuvottelutulos saataisiin valmiiksi jo tänään, mutta jatkamme huomenna", JUKOa neuvotteluissa edustava neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo.

Neuvottelut Avainta-alan työehtosopimuksista jatkuvat huomenna keskiviikkona. Tavoitteena on neuvottelutulos mahdollisimman pian.

Palkansaajajärjestöt ja työnantajajärjestö Avainta saavuttivat yhteisen näkemyksen neuvotteluratkaisusta viime viikolla.

- Uumoilimme, että neuvottelutulos saataisiin valmiiksi jo tänään, mutta jatkamme huomenna keskiviikkona, JUKOa neuvotteluissa edustava neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) toimivat sopimuksessa itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä. OAJ:n neuvottelija on Kristiina Johansson ja KTN:n Tomas Wass.

Palkansaajien tavoitteista neuvottelevat Avainta-pöydässä myös JHL ja Jyty. Työnantajia edustaa yksityisen alan Avaintyönantajat Avainta.

JUKO neuvottelee

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgalleriaan. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella.

Kunta-alan vapaaehtoisessa työehtoneuvottelujen sovittelussa Tehy ja Super hylkäsivät ratkaisuehdotuksen vapunaattona. JUKO ja muut työmarkkinaosapuolet olivat valmiita hyväksymään ratkaisun.

Kirkon sopimusneuvottelujen sovittelu jatkuu.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteessa. Seuraa myös www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.