JUKOlla laaja sote-ketju kunnissa

27.4.2020 11:16

Joka kolmas kuntien lähes 420 000 työntekijästä kuuluu johonkin akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä. Videolla toiminnanjohtaja Maria Löfgren kertoo, miksi sotelaisen paras edunvalvonnallinen koti on JUKO.

Joka kolmas kuntien lähes 420 000 työntekijästä kuuluu johonkin akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä.

JUKOn sote-ketju kunnissa on laaja. Edustamme sopimuksillamme muun muassa työterveyshoitajia, terveydenhoitajia, sairaanhoitajia, lääkäreitä, psykologeja.

JUKOlaiseen sote-kokonaisuuteen kuuluvat myös esimerkiksi fysio- ja toimintaterapeutit, puheterapeutit ja ravitsemusterapeutit, audionomit sekä laajaa joukkoa sosiaalityön ammattilaisia.

Tällä viikolla kuntasektorin sopimusta sovitellaan tiiviisti ja tarpeen vaatiessa lähes kellon ympäri, kun pääosa neuvotteluosapuolista on sitoutunut tavoittelemaan ratkaisua vappuun mennessä.

Kuntasektorin sopimuksesta neuvottelee ja sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Kaikki kuntien virka- ja työehtosopimukset päättyivät maaliskuun lopussa. Huhtikuussa alkaneessa sopimuksettomassa tilassa voimassa ovat vanhan työehdot, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty.

Lue myös Mikä ihmeen sote-sopimus? Kuntien virka- ja työehtosopimuksista on neuvoteltu tammikuun puolivälistä lähtien. Sovittelussa on myös pääsopimuksen eli kunnallisen sopimisen perustuslain uudistaminen. Jukolaisille tärkeisiin kysymyksiin vastaa JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren. Videolla hän kertoo, miksi sotelaisen paras edunvalvonnallinen koti on JUKO.