JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren: ”Turvallisuudestamme vastaavat tarvitsevat tukea työssäjaksamiseen”

23.9.2022 09:09

Julkisen sektorin palkansaajien työssä jaksaminen vaikuttaa siihen, miten turvallista arkemme on tai miten turvalliseksi koemme sen. JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren muistuttaa GSD Nordicin Suomen Kuvalehden liitteessä, että myös työnantaja hyötyy säännöllisistä tilannepäivityksistä henkilöstön edustajien kanssa.

”Venäjän hyökkäyssota on lisännyt merkittävästi esimerkiksi sotilaiden, poliisien ja rajavartiolaitoksen sekä oikeus- ja lupahallinnossa työskentelevien työmäärää. Koronapandemia, sota, energiapula ja taloudellinen epävarmuus vaikuttavat myös muihin julkisiin palveluihin, kuten sosiaali- ja terveydenhuoltoon tai koulutukseen”, JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren kertoo.

”Julkisella sektiorilla työskentelevät tarvitsevat nyt tukea jaksamiseen, kuten riittävien resurssien varmistamiseen ja työaikojen ja työmäärän hallintaan."

Nopeasti muuttuvat tilanteet kuormittavat julkisen sektorin henkilöstöä. Turvallisuudesta ja hyvinvoinnista ei saa kuitenkaan tinkiä. Koska vaikeasti ennustettavat olosuhteet voivat jatkua pitkään, "tarvitaan kestävää kykyä sopeutua".

”Työpaikkojen merkitys on tässä suuri”, Löfgren muistuttaa.

Lue koko juttu ja JUKOn lääkkeet työssäjaksamisen kohtamiseen: ”Turvallisuudestamme vastaavat tarvitsevat tukea työssäjaksamiseen” | GSD Nordicin liite Suomen Kuvalehdessä 23.9.2022