Kirkon työehtokiistan sovittelu jatkuu tänään

15.4.2020 09:28

Noin 20 000 kirkon työntekijän työehtokiistan sovittelu jatkuu tänään iltapäivällä. Sovittelun kohteina ovat muun muassa sopimuskauden pituus, palkankorotukset ja työajan kiky-pidennykset.

Kirkon työehtokiistan sovittelu jatkuu tänään kello 13.

Sovittelun kohteina ovat muun muassa sopimuskauden pituus, palkankorotukset sekä kiky-työajanpidennykset.

Kirkon sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Kirkon alat, Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty) ja Kirkon työmarkkinalaitos. JUKOa edustavat neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen ja kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (Kirkon akateemiset, AKI).

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 31. maaliskuuta, jonka jälkeen ala siirtyi sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat virka- ja työehdot.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa, Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi uudet työehdot on vahvistettu valtiolle, yliopistoille ja Kansallisgallerialle. Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella neuvottelut jatkuvat. Kirkon ja kunta-alan työehtoneuvottelut ovat siirtyneet valtakunnansovittelijan soviteltavaksi.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.