Kokkolan yliopistokeskus vähentää väkeä – JUKO ja Pro järjestävät koko henkilöstölle verkkoinfon ylihuomenna torstaina

9.6.2020 10:52

Vähennykset kohdistuisivat hallinto- ja tukipalvelujen henkilöstöön sekä terveystieteen tiimin tutkimusryhmään. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius kuuluu Jyväskylän yliopiston alaisuuteen.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aloittanut kesäkuun alussa kaksi viikkoa kestävät yt-neuvottelut.

Henkilöstön vähentämistarpeeksi yliopistokeskus ennakoi enimmillään yhdeksän henkilötyövuotta. Tarvetta vähentää henkilöstöä perustellaan taloudellis-toiminnallisilla syillä.

Vähennykset kohdistuisivat yliopiston mukaan hallinto- ja tukipalvelujen henkilöstöön sekä terveystieteen tiimin tutkimusryhmään. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius kuuluu Jyväskylän yliopiston alaisuuteen.

JUKO ja Pro järjestävät kaikille Kokkolan yliopistokeskuksessa työskenteleville avoimen verkkotapaamisen yt-neuvottelusta torstai 11. kesäkuuta kello 16–17.30.

JUKOn yliopistosektorin neuvottelupäällikkö Katja Aho kertoo, että kutsu järjestöjen verkkotapaamiseen on lähetetty Chydeniuksen henkilöstölle maanantaina.

- Tehtävämme on toimia tukena ja varmistaa, että kaikki yliopistolla työskentelevät saavat yt-tilanteeseen liittyvistä asioista oleellisen ja ajantasalla olevan tiedon.

Tilaisuudessa JUKOn ja Pron pääluottamusmiehet ja liittojen asiantuntijat kertovat yt-neuvottelujen kulusta, niiden päättymiseen liittyvistä asioista ja jäsenten oikeusturvasta. Osallistujilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Lue myös Kokkolan yliopistokeskus Chydenius aloittaa yt-neuvottelut (26.5.)