Opettajille, lääkäreille kuntatekniikkaan neuvottelutulos aamuyöstä – JUKO vastaa valtakunnansovittelijalle tänään kello 12:een mennessä

30.4.2020 09:05

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä kunta-alan sovintoehdotuksen. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoa julkisuuteen ennen vastausten antamista valtakunnansovittelijalle. Kuntien virka- ja työehtosopimuksista ja pääsopimuksesta on neuvoteltu tammikuun puolivälistä lähtien. Huhtikuun alussa työehtokiistan osapuolet pyysivät vapaaehtoista sovittelua. Neuvotteluihin ja sovitteluun ovat osallistuneet JUKO, Julkisen alan unioni JAU, Sote ja KT Kuntatyönantajat.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala jätti maanantaina esityksensä kuntien yleiseksi virka- ja työehtosopimukseksi sekä pääsopimuksen uudistamiseksi. Vastausta sovittelija odottaa vappuaattoon kello 12:een mennessä.

Esitys koskee yli 420 000:ta kuntien palkansaajaa. Heistä joka kolmas kuuluu akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä.

Kuntien virka- ja työehtosopimuksista ja uudesta pääsopimuksesta on neuvoteltu tammikuun puolivälistä lähtien. Huhtikuun alussa työehtokiistan osapuolet pyysivät vapaaehtoista sovittelua. Neuvotteluihin ja sovitteluun ovat osallistuneet JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), Sote (Super, Tehy ja Suomen pelastusalan ammattilaiset) ja KT Kuntatyönantajat.

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoa julkisuuteen ennen vastausten antamista valtakunnansovittelijalle.

Kuntasektorin kaikki sopimukset päättyivät maaliskuun lopussa. Sopimuksettomassa tilassa noudatetaan vanhoja työehtoja, kunnes uudet sopimukset on hyväksytty

JUKOa edustavat pääneuvotteluryhmässä Olli Luukkainen (OAJ), Maria Löfgren (JUKO), Laura Lindholm (Lääkäriliitto) ja Jari Järvi (KTK Tekniikan Asiantuntijat).

JUKOn kuntasektorin sopimusalat: kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES), kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus (OVTES), kunnallinen lääkärien työehtosopimus (LS) ja kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS).