Työmarkkinaneuvottelujen taustat ja tekijät esiin – juko.fi uudistui

1.10.2019 09:33

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO valmistautuu tulevaan työehtosopimustensa neuvottelukierrokseen avoimella viestinnällä ennen neuvotteluja, niiden aikana ja jälkeen. Siinä hyvänä tukena ovat JUKOn juuri uudistetut nettisivut www.juko.fi.

”Aktiivisella viestinnällä palvelemme liittojamme, luottamusmiehiämme ja mediaa parhaalla mahdollisella tavalla. Uudella sivustollamme kerromme tavoitteistamme ja toiminnastamme sekä otamme kantaa niin edunvalvontakysymyksiin kuin ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiinkin”, kertoo JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

Sivuilla voi tutustua muun muassa JUKOn neuvottelupäälliköihin.

”Haluamme tuoda esiin ihmisiä työmarkkinaneuvottelujen takaa: ketkä neuvottelevat, keitä varten neuvottelemme ja mistä neuvotteluissa oikein on kysymys”, Löfgren kuvailee.

Sektoreiden yhteistyö keskeisessä roolissa

JUKO neuvottelee työehtosopimukset kunnan, valtion, kirkon, yliopiston sekä Avaintan ja Työterveyslaitoksen sektoreilla.

”Uusien nettisivujemme avulla edistämme sektoreidemme välistä yhteispeliä. Myös käyttäjän on nyt helpompi löytää sekä JUKOn yhteiset että sektorikohtaiset asiat”, Löfgren sanoo.

”JUKO on Suomen suurin työmarkkinatoimija, koska neuvottelemiemme sopimusten piirissä on kaikkiaan 588 000 palkansaajaa. Suuruutemme ja sektoreidemme välisen yhteistyön merkitys näkyi hyvin jo viime neuvottelukierroksella, kun yhteisvoimin tuimme yliopistosektoria sen tavoitteiden saavuttamisessa. Saamme toisiltamme konkreettisesti voimaa. Kaveria ei jätetä”, kertoo JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Luottamusmiestyö kaiken perusta

JUKOn keskeisiä toimijoita ovat myös 3 900 luottamusmiestä eri työpaikoilla. Uudella sivustolla luottamusmiehet on nostettu näkyvään rooliin. Sivustolla on esimerkiksi JUKOn luottamusmiehille oma työkalupakki sekä kirjautumisen takana olevaa sisältöä. Luottamusmiehet kertovat myös työstään ja ajatuksistaan haastatteluissa.

”Haluamme nostaa luottamusmiesten työn esiin, koska he ovat erittäin tärkeässä yhteistyöroolissa suomalaisessa työelämässä. Heidän työstään hyötyvät sekä työntekijät että työnantajat”, Maria Löfgren sanoo.

JUKOn uusi sivusto avattiin syyskuun alussa. Sivut on toteuttanut Avoine Oy yhdessä sisältötoimisto Era Content Oy:n kanssa.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn edustamiin 36 liittoon kuuluu kaikkiaan noin 200 000 julkisen sektorin asiantuntijaa ja esimiestä. Liittojen jäsenistöstä työskentelee kunnissa 65 %, valtiolla 20 %, yliopistoissa 9 %, seurakunnissa 3 % ja yksityissektorilla 3 %. Neuvottelujärjestö on mukana sopimuksissa, jotka koskevat kaikkiaan lähes 600 000:ta suomalaista palkansaajaa.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Maria Löfgren
p. 040 568 2798, Enable JavaScript to view., Twitter: @marialofg

puheenjohtaja Olli Luukkainen
p. 0500 652872, Enable JavaScript to view., Twitter: @OlliLuukkainen