Työterveyslaitoksen sopimusneuvotteluissa ei vielä tulosta – neuvottelut jatkuvat maanantaina

1.4.2022 08:31

Sopimuksettomaan tilaan Työterveyslaitoksen henkilöstö on siirtynyt 1. huhtikuuta. Sopimuksettomassa tilassa sovelletaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä, kunnes uusi sopimus tulee voimaan.

Työterveyslaitoksen noin 500 työntekijän työehtosopimuksesta neuvoteltiin tiiviisti myös torstaina.

Seuraavan kerran osapuolet tapaavat ensi viikon maanantaina 4. huhtikuuta.

Neuvottelut Työterveyslaitoksella alkoivat 15. helmikuuta.

Sopimukseton tila alkoi tänään

Koska neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta ei saavutettu eilen, Työterveyslaitoksen henkilöstö on siirtynyt sopimuksettomaan tilaan tänään perjantaina 1. huhtikuuta.

Sopimuksettomassa tilassa työpaikalla sovelletaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä, kunnes uusi sopimus tulee voimaan. Tätä kutsutaan jälkivaikutukseksi.

Sopimuksettomassa tilassa ei ole työrauhavelvollisuutta, jolloin erilaiset palkansaajien painostustoimet ovat mahdollisia, jos neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen.

JUKO, JHL, Jyty ja Sote ry järjestävätkin jäsenilleen neuvottelutilanteesta ja sopimuksettomasta tilasta Teams-tilaisuuden maanantaina 4. huhtikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #TTL. Erityisesti nuorille suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Työterveyslaitos-faktat

Sopimus | Työterveyslaitosta koskeva työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Minna Holm (JUKO) ja JUKOn pääluottamusmies Teppo Valtonen

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Jyty, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Sote ry (Super, Tehy) ja Työterveyslaitos ja työnantajajärjestö Hyvinvointiala HALI

Talokohtainen työehtosopimus koskee noin 500:aa Työterveyslaitoksen (TTL) työntekijää.

Miksi työehtosopimusneuvottelut?

Palkansaajien järjestöt ja työnantajajärjestö neuvottelevat työehtosopimukseen useita työelämän määräyksiä, joita ei ole laissa.

Neuvotteluissa sovitaan muun muassa palkankorotuksista, työajoista ja epämukavan työajan korvauksista, vuosilomista ja muista palvelussuhteen ehdoista.

Työehtosopimukseen sisältyy laadullisia ja rahassa määriteltyjä etuuksia. Neuvottelut etenevät tavallisesti niin, että ensin käsitellään laadulliset tavoitteet ja niiden mahdolliset kustannusvaikutukset, vasta lopuksi osana kokonaisuutta sovitaan palkoista.