Neuvottelu-uutisia

[1-15] [16-17]
Kirkon sopijaosapuolet pääsivät torstai-iltana sopuun evankelis-luterilaisen kirkon ja sen seurakuntien viranhaltijoita ja työntekijöitä koskevasta sopimuksesta vuosille 2018-2020.
Neuvottelut katkesivat kiistaan palkankorotusten tasosta.
Hyvin pientä etenemistä tapahtui, mutta keskeiset asiat ovat edelleen auki.
Osapuolet olivat lähentyneet palkankorotusta koskevissa näkemyksissään, mutta ratkaisuun asti tämä ei kuitenkaan riittänyt.
Osapuolten näkemykset olivat niin kaukana toisistaan, ettei neuvotteluja katsottu tarkoituksenmukaiseksi jatkaa. Neuvottelupöytään palataan 7.2.
Kirkon neuvotteluissa käytiin läpi tekstikohtia ja keskusteltiin palkkausjärjestelmistä. Palkankorotuksen tasosta ei puhuttu.
Kirkon pääsopijajärjestöt tyrmäsivät työnantajan tarjouksen palkankorotusten tasosta. Työnantajalta odotetaan uutta tarjousta.
Työnantajia edustavan Kirkon työmarkkinalaitoksen ja työntekijöitä edustavien pääsopijajärjestöjen näkemykset eroavat vielä merkittävästi toisistaan.
Tällä kertaa keskityttiin työajallisten työaikakysymyksiin ja työnantaja esitteli omia näkemyksiään yhteistoimintasopimuksen muutostarpeista.
JUKO tavoittelee prosenttiperusteista yleiskorotuspainotteista ratkaisua.
Kirkon neuvotteluissa jatkettiin torstaina 11.1. keskustelua yleisen palkkausjärjestelmän kehittämisestä.
JUKOn nettisivujen koulutusosioon kirkon lm-kurssien kohdalle oli päässyt lipsahtamaan väärät ajankohdat. Pahoittelemme tapahtunutta. Oikeat kurssiajat ovat 22. - 23.3. (Helsinki) ja 9. -10.4. (Tampere).
Kirkon pääryhmä kokoontui tänään 8.1. ensimmäistä kertaa joulutauon jälkeen. Neuvottelun keskiössä olivat yleinen palkkausjärjestelmä ja johdon palkkausjärjestelmä.
Kirkon neuvotteluissa keskityttiin yleiseen palkkausjärjestelmään. Palkkausryhmä jatkaa työskentelyä.
Kirkon työmarkkinalaitos ja kirkon palkansaajia edustavat pääsopijajärjestöt jatkoivat neuvotteluja.
RSS ATOM