Avainta-neuvotteluissa tänään pöydällä työryhmät

15.4.2020 18:16

"Palkansaajat esittivät paikallisen sopimisen kytkemistä henkilöstönedustajan asemaan ja yleisesti yhteistoiminnan edistämiseen. Keskustelimme myös palkkaustyöryhmän toimeksiannosta, johon palaamme ylihuomenna", JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

Avaintes-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona 15. huhtikuuta.

JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo, että tänään keskusteltiin muun muassa työryhmien toimeksiantojen muotoilusta.

- Palkansaajat esittivät paikallisen sopimisen kytkemistä henkilöstönedustajan asemaan ja yleisesti yhteistoiminnan edistämiseen. Keskustelimme myös palkkaustyöryhmän toimeksiannosta, johon palaamme ylihuomenna.

Seuraavaan tapaamiseen palkansaajat tuovat neuvottelupöytään tarkempia tekstimuotoiluja tavoitteistaan, kuten adoptiovanhemman hoitovapaaoikeudesta ja tilapäisen hoitovapaan ikärajan nostamisesta nykyisestä 10 vuodesta 12:een.

- Neuvotteluaikoja on nyt sovittuna myös ensi viikolle, koska oletettavaa on, että neuvottelutulos ei synny vielä perjantaina, Holm kertoo.

Sopimuskauden pituuden osalta Avainta-alat pyrkivät yhä yhteneväisyyteen kunnan kanssa.

Neuvottelut jatkuvat perjantaina 17. huhtikuuta.

JUKOa Avainta-alojen neuvotteluissa edustaa neuvottelupäällikkö Minna Holm. Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) toimivat Avaintes-neuvotteluissa itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä. OAJ:n neuvottelija on Kristiina Johansson ja KTN:n Tomas Wass.

JUKO neuvottelee

Akavalainen JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Neuvottelut kunnan sekä kirkon työehdoista ovat siirtyneet sovitteluun.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteessa. Seuraa myös www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue edellinen Avainta-neuvottelutiedote

Avainta-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona