Avainta-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona

8.4.2020 11:16

"Muun muassa sopimuskauden pituuden osalta pyrimme yhä yhteneväisyyteen kunnan kanssa, joten kokonaisuus elää edelleen", JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

Avaintes-neuvottelut jatkuivat keskiviikkona 8. huhtikuuta.

JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo, että neuvottelut liikahtivat tänään pienen askeleen eteenpäin.

- Työnantaja esitteli tänään alustavaa luonnosta sopimuksen allekirjoituspöytäkirjaksi. Jatkamme neuvotteluja luonnoksen pohjalta pääsiäisen jälkeen.

- Muun muassa sopimuskauden pituuden osalta Avainta-alat pyrkivät edelleen yhteneväisyyteen kunnan kanssa, joten kokonaisuus elää edelleen.

Neuvottelut jatkuvat tiistaina 14. huhtikuuta.

JUKOa Avainta-alojen neuvotteluissa edustaa neuvottelupäällikkö Minna Holm. Opetusalan ammattijärjestö OAJ ja Tekniikka ja Terveys KTN (ml. Insinööriliitto) toimivat Avaintes-neuvotteluissa itsenäisinä allekirjoittajajärjestöinä. OAJ:n neuvottelija on Kristiina Johansson ja KTN:n Tomas Wass.

JUKO neuvottelee

Akavalainen JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi sopimukset on saatu yliopistoille, valtiolle ja Kansallisgallerialle. Neuvottelut jatkuvat Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella. Neuvottelut kunnan sekä kirkon työehdoista ovat siirtyneet sovitteluun.

Kerromme neuvottelujen etenemisestä neuvottelutiedotteessa. Seuraa myös www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.