Instagram kuuluu kaikille – JUKOn lakot osoittivat, että myös face-väki ymmärtää vahvan tarinan merkityksen

30.5.2022 10:52

"JUKOn eri puolilla Suomea järjestetyistä kevään kunta-alan mielenilmauksista ja lakoista osallistujat julkaisivat Instagramissa näyttäviä tarinoita, joista välittyi innostunut tunnelma ja työtaistelutoimien tärkein tarkoitus", kirjoittaa JUKOn viestintäharjoittelija Sandra Toivonen.

Kun tammi–helmikuun vaihteessa JUKOlle avattiin Instagram-tili, sain mahdollisuuden tuottaa somesisältöä JUKOsta ja työmarkkinaneuvotteluista somealustalle.

Instagram on ennen kaikkea visuaalinen somekanava. Värit, kuvat, fontit, lyhyet ja ytimekkäät tekstit ovat siellä suuremmassa roolissa kuin muissa sosiaalisen median kanavissa.

Varmasti nämä ominaisuudet ovat vähintäänkin osasyy siihen, että Insta on suosittu varsinkin nuorten keskuudessa. Instagramia eivät kuitenkaan käytä pelkästään nuoret.

”Toivon, että tulevaisuudessa myös yhä useampi Facebookin nimeen vannova löytäisi tiensä Instagramiin.”

Lähtökohtaisesti Instgram on suhteellisen yksinkertainen somealusta, mutta mahdollisuudet monenlaiseen ja erityyliseen sisältöön ovat laajat.

JUKOn Instagram-tilille olen pyrkinyt JUKOn uutisinformaation lisäksi luomaan myös rennompaa sisältöä. Esimerkkejä ovat muun muassa jukolaisten esittelyt, tietoiskut ja visat sekä osio ”Kysy JUKOlta”.

Jokaisen seuraajan etusivulla näkyvät tarinat ovat Instagramissa suhteellisen uusi ominaisuus.

JUKOn Instagram-tilille päivitin tarinoihin kaikki keskustelujen käännekohdat, joista uutisoitiin JUKOn kotisivuilla. Näin tuoreinta tietoa neuvotteluista välittyi myös yleisölle, joka ei muutoin välttämättä tavoittaisi ajankohtaista tietoa.

”Instagramin tarinoihin voi kätevästi jakaa muiden tilien julkaisuja.”

JUKOn eri puolilla Suomea järjestetyistä kevään kunta-alan mielenilmauksista ja lakoista osallistujat julkaisivat Instagramissa näyttäviä tarinoita, joista välittyi innostunut tunnelma ja työtaistelutoimien tärkeistä tärkein tarkoitus.

Tämä näkyi myös JUKOn tilillä, kun mielenilmauksiin osallistuneet ja jäsenliitot merkkasivat JUKOa tarinoihinsa ja julkaisuihinsa.

On ollut ilo huomata, että Instagramissa on somettajia JUKOn kaikilta sektoreilta.

Seuraajien, tykkäyksien, yksityisviestien ja kaiken muun toiminnan sekä vuorovaikutuksen määrä osoittaa, että vahvalla tarinalla on merkitystä.

Sandra Toivonen

Kirjoittaja on JUKOn viestintäharjoittelija ja Instagram-guru #neuvotellen2022-sopimuskierroksella.

Lue lisää