JUKO: Osa seurakunnista tarjoaa nyt lomarahan vaihtamista vapaaksi – ”Tässä vaiheessa vuotta työnantaja on auttamattomasti myöhässä”

7.5.2020 10:00

Lue myös: Kirkon alan sopimusneuvottelujen sovittelu jatkuu tänään kello 10.

JUKOn kirkon sektorin neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen muistuttaa, että tässä vaiheessa vuotta seurakunnissa ei ole enää mahdollista sopia tulevan kesän lomarahojen vaihtamisesta vapaaksi.

- Kirkon virka- ja työehtosopimuksen 108 pykälän mukaan asiasta on sovittava kulloisenkin lomarahan maksuvuoden huhtikuun loppuun mennessä, joten tässä vaiheessa vuotta työnantaja on auttamattomasti myöhässä.

JUKOn tietojen mukaan osa seurakunnista tarjoaa nyt henkilöstölleen aktiivisesti mahdollisuutta vaihtaa lomarahat vapaaksi.

Lisää tietoa lomarahavaihdosta seurakuntien työntekijät saavat omasta liitostaan tai JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitaiselta: Enable JavaScript to view.

Kirkon alan sopimusneuvottelujen sovittelu jatkuu tänään

Kirkon alan työehtokiistan sovittelu jatkuu tänään torstaina kello 10. Sovittelussa ovat muun muassa sopimuskauden pituus, palkankorotukset ja kiky-tunnit.

Kirkon sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Kirkon alat, Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty) ja Kirkon työmarkkinalaitos.

JUKOa edustavat neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen ja kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (Kirkon akateemiset, AKI).

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen voimassaolo päättyi maaliskuun lopussa, jonka jälkeen ala siirtyi sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat virka- ja työehdot, kunnes uudet sopimukset on sovittu.

Lue myös edellinen neuvottelu-uutinen: Kirkon työehtokiistassa haettiin ratkaisua kiky-tunteihin (27.4.)