Kirkon työehtokiistassa haettiin ratkaisua kiky-tunteihin

27.4.2020 12:44

"Osapuolten näkemykset ovat vielä kaukana toisistaan", JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen.

Kirkon työehtokiistan sovittelu jatkui valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla tänään. Sovittelussa olivat muun muassa sopimuskauden pituus, palkankorotukset ja kiky-tunnit.

- Kirkon neuvotteluosapuolet ovat edellisen sovitteluistunnon jälkeen kokoontuneet keskenään ilman valtakunnansovittelijaa ja tehneet hänen antamiaan ”kotiläksyjä”. Osapuolet raportoivat tänään sovittelijalle, että näkemykset kiky-tuntien poiston kompensaatiomallista ovat vielä hyvin kaukana toisistaan, kertoo JUKOn neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen.

Sovittelu jatkuu 7. toukokuuta kello 10.

Kirkon sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat neuvottelujärjestöt JUKO, Kirkon alat, Kirkon alan unioni (JHL ja Jyty) ja Kirkon työmarkkinalaitos. JUKOa edustavat neuvottelupäällikkö Anne Kaitainen ja kirkon neuvottelukunnan puheenjohtaja Jussi Junni (Kirkon akateemiset, AKI).

Kirkon virka- ja työehtosopimuksen voimassaolo päättyi maaliskuun lopussa, jonka jälkeen ala siirtyi sopimuksettomaan tilaan. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat virka- ja työehdot, kunnes uudet sopimukset on sovittu.

JUKO neuvottelee

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa, Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi uudet työehdot on vahvistettu valtiolle, yliopistoille ja Kansallisgallerialle. Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella neuvottelut jatkuvat. Kirkon ja kunta-alan työehtoneuvottelut ovat siirtyneet valtakunnansovittelijan soviteltavaksi.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.