JUKO vahvistuu entisestään valtiosektorilla

16.5.2019 15:10

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn asema valtiosektorin suurimpana pääsopijajärjestönä vahvistuu, kun Ammattiliitto Ava liittyy sen jäseneksi. Avan muodostaa kolme valtiosektorin ammattiliittoa, Tullivirkamiesliitto, Ulkoasiainhallinnon Virkailijayhdistys ja Verovirkailijain Liitto. Avan jäsenmäärä on 5 700.

JUKOn vaikutusvalta valtiosektorin työntekijöiden edunvalvojana lujittuu entisestään uusien jäsenryhmien myötä. Valtion työntekijöistä nyt jo 42 000 kuuluu jukolaisiin ammattiliittoihin. Koulutusta, osaamista ja asiantuntemusta korostavat julkisen sektorin ammattiryhmät hakeutuvat yhteen ja tavoittelevat tehokkuutta edunvalvontaansa. Asemaamme neuvottelupöydässä luotetaan, puheenjohtaja Olli Luukkainen arvioi.

Valtiotyönantajan kanssa on jo käyty keskustelut, joilla täsmennettiin, miten luottamusmiesten tehtävät ja liittyvien ryhmien henkilöstöedustus virastoissa järjestetään.

Ammattiliitto Avan jäsenhakemus hyväksyttiin JUKOn hallituksessa tänään.

JUKOon viime vuosina 30 000 uutta jäsentä

JUKO on saanut vajaan kymmenen vuoden aikana noin 30 000 uutta jäsentä. Muun muassa poliisit, kuntoutusalan asiantuntijat, Päällystöliitto, KTN Tekniikka ja Terveys, terveydenhoitajat ja kirkon nuorisotyöntekijät ovat siirtäneet sopimusedunvalvontansa JUKOlle ja liittyneet Akavaan. Esimerkiksi valtiosektorilla JUKO edustaa jo useampaa kuin joka toista työntekijää.

JUKO neuvottelee noin 210 000 koulutetun palkansaajan palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla. JUKO on työmarkkinakentän laajin toimija, ja se on osapuolena sopimuksissa, jotka koskevat noin 600 000 suomalaisen työ- ja virkaehtoja.

lisätiedot:

puheenjohtaja Olli Luukkainen, JUKO, puh. 0500 652 872

neuvottelujohtaja Risto Kangas, JUKO, puh. 040 520 8720

puheenjohtaja Kirsi Huhtamäki, Ammattiliitto Ava, puh. 050 687 88