JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen jatkaa Kevan hallituksessa

10.9.2021 09:42

Suomen suurin työeläkelaitos Keva vastaa kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan ja Suomen Pankin eläkeasioista. Lain mukaan Kevan hallitus päättää kunta-alan eläkevarojen sijoitussuunnitelmasta.

Kevan valtuutettujen kokous on valinnut Suomen suurimmalle työeläkelaitokselle uuden hallituksen.

JUKOn hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ) jatkaa Kevan hallituksessa. Hänen henkilökohtainen varajäsenensä on Heikki Pärnänen (Lääkäriliitto).

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisellä päätöksellä kansanedustaja Petteri Orpo ja varapuheenjohtajaksi viestintäjohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta.

Lain mukaan Kevan hallitus päättää kunta-alan eläkevarojen sijoittamista koskevasta suunnitelmasta.

Keva, Suomen suurin työeläkelaitos ja suurin sijoitusvarallisuus.

Keva palvelee yhteensä lähes 1,3 miljoonaa julkisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa. Se vastaa kunta-alan henkilöstön eläkkeiden rahoittamisesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Muiden osalta Keva hoitaa vain eläkkeiden maksamisen.

Kevan sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 63,3 miljardia euroa. Kevan toiminta perustuu lakiin ja sitä valvovat valtiovarainministeriö, Finanssivalvonta ja Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Mitkä valtuutetut?

  • Valtiovarainministeriö asettaa kuntavaalien jälkeen Kevan valtuutetut Kuntaliiton, kunta-alan pääsopijajärjestöjen ja kunnallisen työmarkkinalaitoksen esityksestä.
  • Valtuutettuja on 30.
  • Valtuutettujen kokous valitsee Kevan hallituksen, jossa on 11 jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet.