JUKOn valtiosektorin neuvottelutiedote 5/2013: Pienryhmissä työskennellään – neuvottelut etenevät vähitellen

16.5.2019 15:13

Tänään käytiin läpi pienryhmätyön etenemistä. Koordinaation alatyöryhmän toimeksiantoa täsmennettiin erityisesti työaikakysymyksen osalta.

Tilannekatsauksen jälkeen pyydettiin alatyöryhmää jatkamaan toimintaansa tiiviisti. Samalla toisen työryhmän, eli matkatyöryhmän toimeksiantoa jatkettiin. Tavoitteena on, että matkatyöryhmä saa esityksensä valmiiksi hyvissä ajoin ja toimittaa sen koordinaatille.

 

Kokouksessa keskusteltiin myös työllisyys- ja kasvusopimuksessa olevista asioista, joista ei ole aiemmin puhuttu. Esimerkiksi valtioneuvoston keskeinen hanke, nuorisotakuu, puhutti koordinaattia. Erityisesti keskusteltiin nuorisotakuun toteutumisesta valtiolla.

 

Työnantaja avasi omia valtion palkkausjärjestelmään liittyviä tavoitteitaan. Keskusteltiin myös tavoista pidentää työuria valtiolla.

 

”Neuvottelut etenevät vähitellen. Viisi viikkoa on tehty töitä ja kolme on vielä jäljellä. Loppukiristä tulee väistämättä tiukka”, totesi kokouksen jälkeen valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jorma Tilander.

 

Koordinaatin työskentely jatkuu maanantaina 7.10.

 

Lisätietoja

Valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jorma Tilander, puh. 041 458 0030