Julkisalan koulutetut valmiita neuvottelemaan pitemmästä sopimuksesta

16.5.2019 15:11

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen olisi valmis neuvottelemaan myös vuotta pidemmästä työllisyys- ja kasvusopimuksen jatko-osasta. Tällöin työmarkkinoilla neuvoteltaisiin esimerkiksi tammikuun loppuun 2018 ulottuvasta sopimusratkaisusta.

–  Ratkaisu edellyttäisi kuitenkin joidenkin erityiskysymysten sisällyttämistä osaksi työllisyys- ja kasvusopimuksen jatkoa. Näitä olisivat esimerkiksi työsuhdeturva sekä kunta-alan nykymuotoisen viiden vuoden irtisanomissuojan poistaminen ja korvaaminen aktiivisilla työllistymistä edistävillä toimilla.

–   Sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi tulisi laatia toimenpideohjelma, jolla kohennetaan naisvaltaisten koulutettujen ryhmien palkkauksellista asemaa, Luukkainen esittää.

Sopimus- ja neuvottelutavoitteiden valmistelu on jo käynnistetty JUKOn eri sopimusaloilla. JUKOlla on neuvottelujärjestöistä eniten eri sopimusaloja edustettavanaan. Pääsopijajärjestö vastaa yli 200 000 koulutetun palkansaajan edunvalvonnasta kuntien, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla.

Olli Luukkainen puhui JUKOn liittokokouksessa Helsingissä.

Lisätiedot:

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO
puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872