Kiista yleiskorotuksesta jumiutti palkkaneuvottelut

16.5.2019 15:11

Kiista 20 euron yleiskorotuksen soveltamisesta on jumiuttanut valtion ja Sivistystyönantajien palkkaneuvottelut. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO varoittaa, että myöskään kunta-alan neuvottelut eivät etene ennen kuin kysymys yleiskorotuksen soveltamisesta ratkeaa valtion ja Sivistystyönantajien neuvottelupöydissä.

- Kysymys on ennen muuta periaatteellinen, mutta se koskettaa suurta joukkoa julkisen sektorin työntekijöitä. Sovitun yleiskorotuksen tulee heijastua myös palkanlisiin kuten aina aiemminkin on sovittu. Työnantaja ei voi yllättäen ja yksipuolisesti muuttaa yleiskorotuksen soveltamistapaa, vaan yleiskorotuksen tulee pitää sisällään myös ns. heijasteet, puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.  

 

- Maan hallitus on voimakkaasti vaatinut keskitetyn työmarkkinaratkaisun tekemistä. Nyt valtio uhkaa kuitenkin kaataa ratkaisun omassa neuvottelupöydässään, mikä olisi edesvastuutonta. Ellei syntynyttä solmua avata, eivät myöskään muiden alojen sopimukset jukolaisia koskien synny, Luukkainen huomauttaa.

 

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on pääsopijajärjestö, joka neuvottelee yli 200 000 koulutetun palkansaajan palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, yliopistojen ja kirkon sopimusalueilla.

 

lisätiedot:

puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872

neuvottelujohtaja Risto Kangas, puh. 040 520 8720