Kunta-alan pääsopijajärjestöt ottivat tänään kantaa raamisopimukseen

16.5.2019 15:11

Kunta-alan pääsopijajärjestöt ottivat tänään kantaa Raamisopimuksen puolesta ja ehdottavat selvitettäväksi mahdollisuuksia löytää jatkoa sille.

JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen katsoo, että Raamisopimus on oikealla tavalla turvannut työrauhaa työmarkkinoilla vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Se on myös rauhoittanut työmarkkinoita repivältä palkkakilpailulta ja turvannut eri sopimusalojen tasasuhtaisen palkkakehityksen.

 

Luukkaisen mukaan julkinen sektori näytti Raamisopimuksen yhteydessä hyvää esimerkkiä vastuullisuudesta ja yksituumaisuudesta tekemällä sopimukset sovitussa tavoiteaikataulussa ilman työtaistelutoimia. Lisäksi kunta-alan ja valtion sopimusratkaisut osoittavat, että myös Raamin sisällä oli mahdollista tehdä varsin merkittäviä sopimusalakohtaisia ratkaisuja, joilla ratkottiin isojakin periaatteellisia rakenteellisia kysymyksiä. Jos Raamille saadaan jonkinmuotoista jatkoa, on sen sisällä jatkossakin välttämätöntä pystyä jatkamaan sopimusalakohtaisten erityiskysymysten ratkomista.

 

Tiedote liitteenä.