Yli 420 000 kuntien palkansaajan työehtokiistan sovittelu jatkuu tänään - joka kolmas heistä on akavalainen

3.4.2020 08:05

JUKO osallistuu kello 9.30 alkavaan sovitteluun etäyhteydellä. "Ehdotimme etäneuvotteluja kaikissa pöydissä heti koronaepidemian kriisiydyttyä. Vaikka tilanne on nyt haastava, eikä vähiten koronan takia, myös työmarkkinapöydissä on syytä edetä terveys edellä," JUKOn Maria Löfgren.

Kunta-alan työehtokiistan sovittelu jatkuu tänään perjantaina 3. huhtikuuta kello 9.30. Sovittelua johtaa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala.

Kunnan sopimusneuvotteluihin ja sovitteluun osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty), kunta-alan sote-henkilöstö (Super, Tehy ja Suomen pelastusala) ja KT Kuntatyönantajat. JUKOa sovittelussa edustavat toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja halllituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ).

JUKOlle on tullut kysymyksiä muun muassa siitä, eikö koronavirus huolestuta neuvottelijoita.

- Ehdotimme etäneuvotteluja kaikissa pöydissä heti koronaepidemian kriisiydyttyä. Vaikka tilanne on nyt haastava, eikä vähiten koronan takia, myös työmarkkinapöydissä on syytä edetä terveys edellä," JUKOn Maria Löfgren vastaa.

Kaikki kuntasektorin virka- ja työehtosopimukset ovat päättyneet 31. maaliskuuta. Huhtikuun alussa alkaneessa sopimuksettomassa tilassa voimassa ovat vanhan työehdot, kunnes uudet virka- ja työehtosopimukset on hyväksytty.

Kunissa työskentelee noin 420 000 palkansaaja. Heistä joka kolmas kuuluu akavalaiseen liittoon ja on JUKOn sopimusten piirissä.

JUKO neuvottelee

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Toistaiseksi uudet työehdot on vahvistettu valtiolle ja yliopistoille. Kansallisgalleria saavutti neuvottelutuloksen viime viikon perjantaina. Kirkossa, Avainta-aloilla ja Työterveyslaitoksella neuvottelut jatkuvat.

JUKO neuvottelee kunnissa

Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus OVTES
Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES
Kunnallinen lääkärien työehtosopimus
Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.