Kuntaministerin erityisavustaja Minna Salminen neuvottelupäälliköksi JUKOon

2.9.2021 10:42

Valtiosektorin tuore neuvottelupäällikkö Minna Salminen: "Hienoa päästä mukaan tekemään edunvalvontaa JUKOn laajassa joukossa aikana, jolloin työmarkkinakenttä ja työn tekemisen tavat ovat muuttumassa."

Kuntaministeri Sirpa Paateron erityisavustaja, kasvatustieteiden maisteri Minna Salminen (40) on nimitetty akavalaisen Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn neuvottelupäälliköksi.

Salminen aloitti tehtävässä syyskuun alussa. Hän on työskennellyt laajasti neuvottelija- ja asiantuntijatehtävissä sekä tiiminvetäjänä muun muassa Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa JHL:ssä sekä Akavan Erityisaloissa.

JUKOssa Salminen vastaa valtiosektorin virka- ja työehtosopimusneuvotteluista, virastokohtaisten neuvottelujen koordinoinnista ja luottamusmiesten koulutuksesta neuvottelupäällikkö Markku Kojon kanssa.

- Minnan vaativa työ valtioneuvostossa ja kokemus Akava-yhteisön ulkopuolelta tuovat edunvalvontaamme lisää tehoa ja vaikuttavuutta. Osaava henkilöstömme saa hänestä oivallisen kollegan, JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren iloitsee.

- On todella hienoa päästä mukaan tekemään edunvalvontaa JUKOn laajassa joukossa aikana, jolloin työmarkkinakenttä ja työn tekemisen tavat ovat muuttumassa. Valtion virka- ja työtehtävät ovat yhteiskunnassa monella tapaa avainasemassa. Toivon, että jukolainen ääni kuuluu valtiolla jatkossa vielä nykyistäkin paremmin, Minna Salminen toteaa.

Valtion virkaehtosopimusten piirissä on yli 77 000 palkansaajaa, heistä 42 000 kuuluu jukolaisiin liittoihin.