Luottamusmiehet haluavat tiiviin lähiverkoston – aluevastaavakokeilu käynnistyi

16.5.2019 15:09

Jukolaiset luottamusmiehet kaipaavat entistä tiiviimpää yhteistyötä omilla seutukunnillaan yli sektorirajojen. Tätä tarvetta varten JUKO on käynnistänyt aluevastaavakokeilun. ”Ykkösasia on luottamusmiesten tukeminen. Toinen syy on yhteisrintaman vahvistaminen, sillä sitä tekee yhä enemmän myös työnantajapuoli”, kertoo järjestöpäällikkömme Jarmo Niskanen.

Aluevastaavakokeilu on alkanut kaikkiaan neljän pääluottamusmiehen voimin Kanta-Hämeessä, Lapissa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Kokeilu kestää vuoden 2019, ja siitä saatujen kokemusten perusteella arvioidaan, vakiinnutetaanko aluevastaavien toiminta ja luodaanko siitä kattava verkosto eri puolille Suomea.

Järjestöpäällikkö Jarmo Niskasen mukaan aluevastaavakokeilun pääajatus on JUKOn yhtenäisyyden lisääminen ja entistä tiiviimpi toiminta eri sektoreiden eli kuntien, valtion, seurakuntien ja yliopistojen luottamusmiesten kesken.

”Meillä on eri kokoisia sektoreita, ja maakunnista löytyy eri sektoreiden toimijoita. Tarkoituksemme on yhdistää näitä ihmisiä ja tarjota vertaistukea yli rajojen. Aluevastaavakokeilun ykkösasia on luottamusmiesten tukeminen ja auttaminen”, Niskanen sanoo.

”Julkisen sektorin työnantajat yli ovat selkeästi tiivistäneet yhteistyötään, joten on tarpeen, että teemme saman työntekijäpuolella. On tärkeää pysyä jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä eri sektoreilla tapahtuu. Aluevastaavakokeilu on yksi tapa tehostaa toimintaamme”, hän lisää.

Tarkoitus on myös hyödyntää jukolaisen kentän näkemystä ja kokemusta valtakunnan tason neuvottelutoiminnan tukena. Lisäksi luottamusmiehiä pyritään saamaan esille työelämän asiantuntijoina maakuntien medioissa. 

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn aluevastaavakokeiluun on lähtenyt mukaan neljä pääluottamusmiestä: Marko Bohm Lapissa, Virve Mikkonen Pohjois-Karjalassa, Raimo T. Nieminen Pirkanmaalla ja Johanna Rantanen Kanta-Hämeessä.

Lue täältä gallupista, mitä nämä neljä pääluottamusmiestä aluevastaavakokeilulta odottavat.