Miksi Valvira vähentää kerralla, kun muitakin keinoja on käytettävissä?

16.5.2019 15:10

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira aloittaa joulukuun alussa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko viraston henkilöstöä. Virasto aikoo vähentää enintään 35 työntekijää. Syyksi Valvira ilmoittaa määrärahojen vähentymisen ja toiminnan uudelleen järjestelyt. Valvirassa työskentelee 170 ihmistä.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Tarja Niemelä on pettynyt tapaan, jolla Valvira lähtee viemään neuvotteluja eteenpäin. ”Valviran mukaan yhteenlasketut leikkaukset ovat sen suuruisia, ettei virasto voi toteuttaa vaadittavia muutoksia toiminnassaan usealle vuodelle jaksottuen, vaan haluaa panna ihmiset pihalle kertarysäyksellä. Tämä ei meidän mielestämme ole työntekijöiden eikä Valvirankaan kannalta paras mahdollinen vaihtoehto.”

JUKOn valtiosektorin neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ihmettelee sitä, että Valvira ilmoittaa maan hallituksen edellyttämien talousarviorahoitukseen kohdistuvien leikkausten ajoittuvan vuosille 2016-2019, mutta virasto haluaa silti tehdä kaikki henkilöstövähennykset välittömästi. ”Nyt irtisanottavien määrästä tulee mahdollisimman suuri eikä Valvira käytä luonnollista poistumaa kuten eläkkeelle siirtymisiä juuri lainkaan hyväksi.”

Lisätietoja:

Neuvottelupäällikkö Markku Nieminen, 0400 601 162, Enable JavaScript to view.

Valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Tarja Niemelä, 050 340 2725, Enable JavaScript to view.