OAJ ja JUKO edelleen valmiit neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta

16.5.2019 15:10

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO ovat valmiita neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta. Ratkaisuun vaadittaisiin kuitenkin mukaan koko julkinen sektori.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ovat valmiudessa lähtemään yhteiskuntasopimusneuvotteluihin.

– Neuvottelujen käynnistyminen oli odotettua. OAJ ja JUKO ovat kaiken aikaa pitäneet yllä neuvotteluvalmiutta, joten pääsemme heti liikkeelle, sanoo OAJ:n ja JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Ratkaisuun vaaditaan kuitenkin laaja julkisen sektorin mukaantulo.

– Reunaehtomme ovat kuitenkin samat kuin ennen vuodenvaihdetta. Ratkaisua ei tule syntymään ilman koko julkisen sektorin mukanaoloa, Luukkainen linjaa.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK muutti tänään aiempaa kantaansa ja ilmoitti olevansa valmis neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta myös ilman neuvotteluista irtisanoutunutta kuljetusalan AKT:tä. Laaja ja maltillinen työmarkkinaratkaisu korvaisi hallituksen esittämät työelämän pakkolait eli niin sanotun kilpailukykypaketin. Myös Akava ilmoitti aiemmin tänään tyytyväisyytensä neuvottelujen käynnistymisestä.