Poliisit siirtyvät JUKOon

16.5.2019 15:10

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO vahvistui valtion sopimusalalla. JUKO neuvottelee vastedes maan poliisikunnan palkoista ja muista palvelussuhteen ehdoista.

JUKOn hallitus hyväksyi Suomen Poliisijärjestöjen Liiton jäsenekseen tänään. SPJL hyväksyttiin tänään myös keskusjärjestö Akavan jäseneksi.

- JUKO edustaa nyt noin joka toista valtion työntekijää ja se on julkisen sektorin suurin neuvottelujärjestö. Kaikkiaan JUKO neuvottelee sopimuksista, jotka koskevat noin 600 000 suomalaisen palkansaajan työ- ja virkaehtoja. Näin se on laajin toimija koko työmarkkinakentässä, neuvottelujärjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.

- JUKO puolustaa koulutettujen työntekijöiden asemaa. Usein vain kulueränä nähdyt julkisen sektorin työntekijät tuottavat kansalaisten tarvitsemia peruspalveluja. Poliisit tekevät työtä turvallisuuden takaamiseksi, mikä on yksi yhteiskunnan perustehtävistä. Noin 11 000 poliisia edustavan SPJL:n liittyminen JUKOon lujittaa osaltaan koko julkisen sektorin ja erityisesti valtion sopimusalan edunvalvontaa, Luukkainen korostaa.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO sopii yli 210 000 työntekijän palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusaloilla. Valtiolla työskentelee poliisien liittymisen myötä noin 36 000 jukolaisiin liittoihin kuuluvaa työntekijää.

lisätiedot:
puheenjohtaja Olli Luukkainen, JUKO, puh. 0500 652 872         puheenjohtaja Yrjö Suhonen, SPJL, puh. 040 541 0028