Työterveyslaitoksen sopimusneuvottelut jatkuivat keskiviikkona

15.4.2020 19:55

"Neuvottelujen edettyä lähes kriisiasteelle palasimme tänään normaaliin menettelyyn. Työnantajan ja palkansaajajärjestöjen näkemykset ovat kuitenkin edelleen varsin kaukana toisistaan", JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm.

Neuvottelut Työterveyslaitoksen työehtosopimuksesta jatkuivat keskiviikkona 15. huhtikuuta.

- Neuvottelujen edettyä lähes kriisiasteelle palasimme tänään normaaliin menettelyyn. Työnantajan ja työntekijäjärjestöjen näkemykset ovat kuitenkin edelleen varsin kaukana toisistaan, JUKOn neuvottelupäällikkö Minna Holm kertoo.

- Palkansaajien edustajat ovat valmiita jatkamaan neuvotteluita, mutta selvää on, että myös meidän tavoitteemme on huomioitava.

Palkansaajat tavoittelevat muun muassa kiky-tuntien poistoa ja henkilöstön edustajien aseman parantamista. Pöydässä on myös ikääntyneiden läheisten hoitovapaa.

Talokohtaisen työehtosopimuksen neuvottelevat JUKO, JHL, TSN, Jyty sekä Hyvinvointiala HALI ja Työterveyslaitoksen johto. JUKOa neuvottelupöydässä edustavat neuvottelupäällikkö Minna Holm ja Työterveyslaitoksen pääluottamusmies Teppo Valtonen.

Neuvottelut jatkuvat 22. huhtikuuta.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyviä 31. maaliskuuta. Sopimuksettomana aikana voimassa ovat vanhat työehdot.

JUKO neuvottelee

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös

Neuvottelut Työterveyslaitoksen sopimuksesta jatkuivat maanantaina