Valtion neuvotteluissa puitiin työaikatavoitteita

22.2.2022 18:58

JUKO, JHL ja Pro (pääsopijajärjestöt) tavoittelevat tasapainoista työaikamääräysten uudistusta, joka huomioi muuttuvan lainsäädännön ja asiantuntijatyön työn uudet muodot.

Valtion neuvotteluissa osapuolet käsittelivät yksityiskohtaisesti matkakustannusten korvaamiseen liittyviä tavoitteita.

- Keskustelimme tänään uudelleen myös palkansaajapuolen esittämistä työaikatavoitteista, JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo sanoo.

Pääsopijajärjestöjen (JUKO, JHL ja Pro) yhteisenä tavoitteena on tasapainoinen työaikamääräysten uudistaminen, joka ottaa huomioon sekä lainsäädännön muuttumisen että työn tekemisen uudet muodot asiantuntijatyössä, Kojo tarkentaa.

Valtion työmarkkinalaitos esitteli vielä muutamia teknisiä muutoksia, ja joitakin viittausvirheitä oli löydetty voimassa olevasta sopimuksesta.

Seuraava neuvottelu on torstaina 24. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #valtio. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtio-faktat

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.

Edellinen tiedote | Sopimuskausi ja sopimuksen rakenne esillä valtion neuvotteluissa