Sopimuskausi ja sopimuksen rakenne esillä valtion neuvotteluissa

21.2.2022 17:21

Valtion neuvotteluissa keskusteltiin sopimuskaudesta ja sopimuksen rakenteesta 21. helmikuuta. "Esillä olivat myös suunnitellut työryhmäkirjaukset, jotka sovitaan osana kokonaisuutta ja siksi riippuvat toteutettavista sopimusmuutoksista", JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo kertoo.

Valtion neuvotteluissa keskusteltiin sopimuskaudesta ja sopimuksen rakenteesta 21. helmikuuta.

- Esillä olivat myös suunnitellut työryhmäkirjaukset, jotka sovitaan osana kokonaisuutta ja siksi riippuvat toteutettavista sopimusmuutoksista, JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo kertoo.

Muutamasta työnantajan tekstitavoitteesta käytiin selventävää keskustelua.

Seuraava neuvottelu on tiistaina 22. helmikuuta.

Kerromme sopimusneuvotteluista kotisivullamme. Seuraa meitä ja keskustelua myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #valtio. Opiskelijoille ja nuorille erityisesti suunnattu neuvottelusisältö Instagramissa @juko_ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtio-faktat

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.

Edellinen tiedote | Osapuolet kommentoivat tekstitavoitteita valtion pöydässä