Helsingin yliopistossa lakkouhka 28.2. - Tervetuloa lakkotapahtumiin Porthanialle ja Vanhalle!

16.5.2019 15:13

Jumiutuneita neuvotteluja uudesta yliopistojen työehtosopimuksesta vauhditetaan Helsingin yliopiston henkilöstön lakolla 28.2., jos sovitteluratkaisuun ei ole päästy ennen sitä. Tervetuloa Helsingin lakkotapahtumiin 28.2.!

Nyt riitti arvostuksen puute! Monien vuosien massiivisten rahoitusleikkausten ja henkilöstönvähennysten jälkeen yliopistojen henkilöstöä on kohdeltava muunakin kuin kulueränä. Yliopistolaisia edustavat henkilöstöjärjestöt vauhdittavat jumiutuneita neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta Helsingin yliopiston yhden päivän lakolla 28.2., jos sovitteluratkaisuun ei ole päästy ennen sitä.

Myös yliopistolaiset ovat ansainneet yleisen tason mukaiset palkankorotukset ja paremmat työehdot. Laadukkaan opetuksen ja tutkimuksen edellytykset on turvattava. Siihen on varaa yliopistojen toiminnan kärsimättä.

Me olemme yliopisto! -mielenilmaus Porthanian edustalla klo 11 (Järjestetään, jos lakko toteutuu.)

Aamupäivällä kokoonnumme Porthanian edustalle klo 11 alkaen (Yliopistonkatu 3). Liity mukaan joukkoon ja tule näyttämään, miksi yliopistolaiset tarvitsevat lisää arvostusta.

Luvassa on palavia puheenvuoroja yliopistolaisten työn arvostuksesta, rutkasti Me olemme yliopisto -henkeä sekä lämmintä juotavaa. Varustauduthan Me olemme yliopisto -tunnuksella ja kutsu myös työkaverisi mukaan.  

PopUp Strike Talks Vanhan kahvilassa klo 15-18 (Järjestetään, vaikka lakko peruuntuisi.)

Yliopistojen henkilöstö tekee koko maan kilpailukyvyn kannalta ensiarvoisen tärkeää ja vastuullista työtä. Tervetuloa kuulemaan lyhyitä puheenvuoroja sivistysyliopiston puolesta Vanhan kahvilaan klo 15-18 (Mannerheimintie 3). Yliopistolaiset näkyvät ja kuuluvat myös Vanhan Ylioppilastalon ulkopuolella Kolmen sepän aukiolla. Tilaisuus järjestetään, vaikka lakko ei toteutuisi.

Lavalle nousee yliopiston kirkkaimpia tähtiä ja sivistystä ymmärtäviä kansanedustajia. Puhujina muun muassa professorit Niklas Bruun, Jukka Kekkonen, Laura Kolbe ja Teivo Teivainen sekä kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto, Jyrki Kasvi ja Pilvi Torsti.

Tarjolla on lämmintä juotavaa ja pikkupurtavaa.

Lue lisää tapahtumista. >>