Koulutusalan työmarkkinajärjestöt: indeksijäädytysten perumisesta panoksia Suomen osaamisperustaan

16.5.2019 15:13

Suomen kasvava talous tarvitsee osaamista, osaajia ja innovaatioita. Monella toimialalla on pulaa osaavasta työvoimasta ja työelämän voimakkaaseen murrokseen tulee kyetä vastaamaan.

Tulevassa kehysriihessä täytyy huolehtia siitä, että talouskasvun elementteihin ja työelämän muutokseen löytyy panostuksia. Koulutuksen ja tutkimuksen indeksijäädytykset tulee perua.

 

Koulutuksesta ja tutkimuksesta on viime vuosina säästetty satoja miljoonia euroja. Indeksijäädytykset koskettavat kaikkia koulutusasteita nyt ja tulevina vuosina. Henkilöstöä on koulutus- ja tutkimusalalla jouduttu vähentämään tuhansilla.

 

Koulutus- ja tutkimusalan koko henkilöstön työpanos on välttämätön, jotta maamme talouskasvu ja kilpailukyvyn kehittyminen voidaan varmistaa. Riittävillä resursseilla varmistetaan, että maamme voi jatkaa kasvun tiellä.

 

Toteutetut rahoitusleikkaukset ja samanaikainen tulevien vuosien kustannustason nousu vaarantavat maamme talouskasvun. Indeksien palautus varmistaa, että yleisen kustannustason noususta ei enää aiheudu lisäleikkauksia.

 

 

Lisätietoja,

Toimitusjohtaja Teemu Hassinen, Sivistystyönantajat p. 050 562 7004

Puheenjohtaja Olli Luukkainen, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO p. 0500 652 872

Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL p. 040 702 4772

Puheenjohtaja Maija Pihlajamäki, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty p. 0400 537 756

Puheenjohtaja Niko Simola, Palkansaajajärjestö Pardia p. 040 566 8517