Kunta-alalle ensimmäinen neuvottelutulos

16.5.2019 15:12

Kunta-alalla on saavutettu ensimmäinen neuvottelutulos. Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus on signeerattu juuri.

 - Tämä on ratkaiseva ennakkoaskel kunta-alan sopimusten saamiseksi, mutta tämä ei sopimusta kuitenkaan takaa, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.

- Meidän on päästävä ratkaisuihin opetushenkilöstön ja teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksista sekä lääkärien virkaehtosopimuksesta. Ne on ratkaistava ennen kuin kunta-alan sopimus voi syntyä, Luukkainen edellyttää.

- Julkisen sektorin saaminen keskitetyn ratkaisun piiriin edellyttää myös valtiosektorin ja yksityisen opetusalan, mukaan lukien yliopistojen sopimuksia. Muuten JUKO ei ole mukana, mikä tarkoittaa käytännössä keskitetyn ratkaisun kaatumista.

- Teemme neuvottelujärjestönä kaiken sen, mikä on meidän käsissämme, jotta julkinen sektori saataisiin mukaan ja keskitetty työmarkkinaratkaisu voisi syntyä.

Neuvottelut jatkuvat yhä.

 

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on pääsopijajärjestö, joka vastaa yli 200 000 koulutetun työntekijän palvelussuhteen ehdoista kunnan, valtion, kirkon ja yliopistojen sopimusalueilla.Lisätiedot: puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872