Kuntaneuvotteluissa valmius edetä ripeästi

16.5.2019 15:12

Kunnan pääneuvotteluryhmässä keskusteltiin tänään KVTES-sopimuksen allekirjoituspöytäkirjaluonnoksesta, jonka työnantaja toi kokoukseen. Esillä oli myös yleinen neuvottelutilanne.

12.6.2015
JUKOn kuntasektorin neuvottelutiedote 2/2015

Kuntaneuvotteluissa valmius edetä ripeästi

Kunnan pääneuvotteluryhmässä keskusteltiin tänään KVTES-sopimuksen allekirjoituspöytäkirjaluonnoksesta, jonka työnantaja toi kokoukseen. Esillä olivat myös yleinen neuvottelutilanne ja Työllisyys- ja kasvusopimus (Tyka).

- Olemme kuntapuolella edenneet odotetun ripeästi. Osapuolet ovat valmiit käymään virka- ja työehtosopimusneuvottelut asetetun aikataulun mukaisesti 30.6 mennessä, mikäli Tykaa koskevissa keskusjärjestöneuvotteluissa saadaan neuvottelutulos aikaiseksi, kommentoi JUKOn neuvottelujohtaja Risto Kangas.

Seuraavan kerran pääneuvotteluryhmä tapaa keskiviikkona 17.6. klo 16.

Tykaa koskevien keskusjärjestöneuvottelujen takaraja on maanantai 15.6.

Lisätietoja: puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872 ja neuvottelujohtaja Risto Kangas, puh. 040 520 8720, JUKO ry.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on pääsopijajärjestö, joka edustaa yli 200 000 työntekijää kunnan, valtion, seurakuntien ja yliopistojen sopimusaloilla.

JUKO on sopijaosapuolena neljällä kuntasektorin sopimusalalla. Nämä ovat opetusalan virka- ja työehtosopimus, kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES), lääkärien virkaehtosopimus ja teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus.

Kuntasektorin sopimusneuvotteluissa viranhaltijoita ja työntekijöitä edustavat pääsopijajärjestöt ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ry ja Kunta-alan unioni ry. Työnantajaa edustaa KT Kuntatyönantajat.