Me olemme yliopisto -mielenilmaukset 28.2. - löydä oman yliopistosi tapahtuma

16.5.2019 15:13

Jumiutuneiden yliopistojen työehtosopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi Helsingin yliopiston henkilöstö on lakossa 28.2., jos ratkaisua ei synny ennen sitä. Lakossa olevia yliopistolaisten tueksi järjestetään eri puolilla Suomea Me olemme yliopisto -mielenilmauksia.

Jos Helsingin yliopiston henkilöstön lakko toteutuu 28.2., järjestetään myös muissa yliopistoissa erilaisia tempauksia Me olemme yliopisto -hengessä. Päivitämme tähän listaan paikallisten tapahtumien tietoja, kun niitä saamme. Tarkempia tietoja kannattaa kysyä oman yliopistosi lakkopäälliköltä, luottamusmieheltä tai yhdistykseltä.

Helsinki 28.2.

- Aamupäivällä kokoonnumme Porthanian edustalle Me olemme yliopisto -mielenilmaukseen kello 11 alkaen (Yliopistonkatu 3). Luvassa on palavia puheenvuoroja yliopistolaisten työn arvostuksesta, rutkasti Me olemme yliopisto -henkeä sekä lämmintä juotavaa.

- Iltapäivällä on vuorossa PopUp Strike Talks Vanhan kahvilassa klo 15-18 (Mannerheimintie 3). Yliopistolaiset näkyvät ja kuuluvat myös Vanhan Ylioppilastalon ulkopuolella Kolmen sepän aukiolla. Lavalle nousevat muun muassa professorit Niklas Bruun, Jukka Kekkonen, Laura Kolbe ja Teivo Teivainen sekä kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto, Jyrki Kasvi ja Pilvi Torsti.

Lue lisää tapahtumista. >>

Helsingin taideyliopisto 28.2.

Taideyliopistossa järjestetään mielenilmaus kello 12.15-12.25. Taideyliopiston henkilöstöjärjestöt vauhdittavat käynnissä olevia palkkaneuvotteluja. Mielenilmauksella tuetaan samalla Helsingin yliopiston henkilöstön lakkoa. Henkilöstön toivotaan osallistuvan mielenilmaukseen jollakin seuraavista kampuksista. Myötätunto-osallistuminen on sallittua ja suotavaa.

Paikat:     
- Musiikkitalo, kokoontuminen SibAn sisääntuloaula
- TeaK, kokoontuminen Tori Stagen edusta 
- Kuvataideakatemia, kokoontuminen pääsisäänkäynti 
- T-talo (SibA), kokoontuminen ala-aula

Otaniemi Espoossa 28.2.

Aalto-yliopiston henkilöstöyhdistys (Aalto HY), JUKO ja Aalto-yliopiston ammattiosasto (JHL) tarjoavat yliopistolaisille kuumaa mehua ja keksejä Dipolin Käpy-oven ulkopuolella kello 14.15–15. Osallistuminen omalla ajalla liukumien puitteissa.

Tule mukaan osoittamaan tukesi työehtosopimusneuvotteluille ja kuulemaan, mikä on ajankohtainen tilanne. Jaossa Me olemme yliopisto -rintanappeja, ja paikalla on keskustelemassa kaikkien liittojen luottamusmiehiä ja aktiiveja. Tämä mehuhetki on kaikille Aallon työntekijöille, tulkaa siis koko työporukalla mukaan!

Aalto University staff Association (HY), JUKO Association and local (JHL) offer to the students and personnel of the hot juice and biscuits outside the cone door of Dipoli on Wednesday 28.2.2018 at 14.15–15. Participation in your own time within the slides. Come join us to show your support for collective bargaining and to hear the current situation. This juice event is for all Aalto employees, so come along with the whole workout!

Joensuu, Kuopio ja Savonlinna 28.2.

- Joensuussa kokoonnutaan Alkukivillä, Kuopiossa keskusaukiolla ja Savonlinnassa pääportilla kello 12. Luvassa puheita yliopistolaisten työn arvostuksesta.  

Jyväskylä 28.2.

- Me olemme yliopisto -kävely yliopiston kampuksella kello 10.00-13.30. Luvassa happihyppelyä ja tietoutta reiluista työehdoista ja palkkauksesta. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Oulu 28.2.

- Me olemme yliopisto -päivystystiski yliopiston keskusaulassa. Tule kuulemaan, miksi yliopistolaisetkin ansaitsevat reilut ja oikeudenmukaiset työehdot.

Rauma 28.2.

OKL:n ja Normaalikoulun väki kokoontuvat tukimielenosoitukseen kello 12.

Rovaniemi 28.2.

Lapin yliopiston henkilöstöjärjestöt vauhdittavat käynnissä olevia palkkaneuvotteluja. Henkilöstöjärjestöjen vaatimukset eivät ole kohtuuttomia, vaan tarkoituksena on saavuttaa yhdenvertaiset korotukset ja torjua työehtojen heikennykset. Lapin yliopiston pääaulassa järjestetään Me olemme yliopisto -mielenilmaus kello 12, ja samalla osoitetaan tukea Helsingin yliopiston henkilöstön lakolle.

Tampere 28.2.

- Kokoontuminen ja kynttilämeri Väinö Voionmaan patsaalla Tampereen yliopiston edessä heti aamusta. Me olemme yliopisto -henki näkyy koko päivän ajan Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella.

- Kello 16.30 järjestetään Telakalla yleinen tukitapahtuma Helsingin yliopiston työtaistelulle, ja tapahtuma on kaikille avoin. Voitte liittää halutessanne linkin tähän tiedotteeseen ja myös FB-tapahtumaan. Lue lisää tästä tai Facebook-tapahtumasta.

Turku 28.2.

- Turun yliopiston ja Åbo Akademin henkilöstön Me olemme yliopisto -mielenilmaus Turun tuomiokirkon aukiolla kello 12-13. Paikalla myös soppatykki!