Traficomin yt-neuvottelut jatkuvat ensi keskiviikkona, luottamusmiesten pyynnöstä silloin siirrytään etäkokoustamaan

3.12.2020 14:53

Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) yhteistoimintaneuvottelut alkoivat keskiviikkona läsnäkokouksella, vaikka koronan takia työntekijöiden edustajat olivat pyytäneet etätapaamista. "Perusteluiksi eivät kuitenkaan riittäneet neuvotteluryhmään kuuluneet riskiryhmäläiset, kun Traficomin mukaan luottamuksellisuus syntyy ainoastaan kasvokkain", kertoo JUKOn valtion sektorin neuvottelupäällikkö Markku Nieminen. 

Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) yhteistoimintaneuvottelut alkoivat keskiviikkona läsnäkokouksella, vaikka koronan takia työntekijöiden edustajat olivat pyytäneet etätapaamista.

- Perusteluiksi eivät kuitenkaan riittäneet neuvotteluryhmään kuuluneet riskiryhmäläiset, kun Traficomin mukaan luottamuksellisuus syntyy ainoastaan kasvokkain, kertoo JUKOn valtion sektorin neuvottelupäällikkö Markku Nieminen.

Nieminen muistuttaa, että Traficomin yhteistoimintaneuvottelut ovat palkansaajien mielestä hätäilty ratkaisu, sillä palkkoja varten varattua siirtomäärärahaa on jäljellä vähintään ensi vuodeksi.

Traficomin tavoitteena on vähentää yli 900 hengen virastosta enintään 120 työntekijää. Virasto perustelee yt-neuvotteluja tavoitteella tasapainottaa taloustilanne ja vastaamisella tulevaisuuden tarpeisiin.

Traficom syntyi pari vuotta sitten, kun Viestintävirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto ja osa Liikenneviraston toiminnoista yhdistyi.

Nieminen huomauttaa, että virasto on keskeisessä roolissa kansalaisten turvallisuuden valvojana, kun liikenne- ja viestintäministeriö määrittelee koronatilannekuvaa ja muun muassa matkustusrajoituksia.

Jo ennen yt-ilmoitusta JUKOn ja Pron edustajat olivat kertoneet tapaamisessa liikenne- ja viestintäministeriön valtiosihteerille Pilvi Torstille huolensa henkilöstön kokemuksista, jotka liittyvät Traficomin huonoon johtamiseen ja siitä seuranneeseen huonoon ilmapiiriin.

JUKO ja Pro vaativat keskeyttämään Traficomin yt-neuvottelut välittömästi | päivitetty 26.11.2020 | 25.11.2020