Työnantajan huononnusesitykset pöydässä

16.5.2019 15:13

Palkansaajajärjestöt ja työnantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat maanantaina 29.1. neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta. Sopimukseton tila uhkaa keskiviikon jälkeen.

Työnantajan edustajat kommentoivat palkansaajien tekstitavoitteiden kokonaisuutta, joka jaettiin edellisessä neuvottelussa. Työnantajat torjuivat suuren osan palkansaajien tekemistä parannusehdotuksista siitä riippumatta, olisiko muutoksista työnantajille lisäkustannusta vai ei. Työnantajien tekemät ehdotukset olivat työntekijöiden ja luottamusmiesten asemaa ja etuuksia pelkästään heikentäviä.

Palkkausjärjestelmän uudistamisesta esillä oli työnantajien uusi kirjallinen versio.

Keskustelu palkankorotuksista ei vielä lainkaan käynnistynyt.

Yliopistojen työehtosopimus on voimassa tammikuun loppuun. Sen jälkeen alkaa sopimukseton tila, ellei ratkaisua ole siihen mennessä saatu aikaan.

Neuvottelujen seuraava tapaaminen on tiistaina 30. tammikuuta. Neuvottelutapaamisia on nyt  joka päivä.

Voit seurata JUKOn neuvottelutiedotusta ja muita uutisia myös Facebookissa ja Twitterissä.

http://www.juko.fi/?x18668=1037133 
https://www.facebook.com/JUKOry/

https://twitter.com/JUKOry

Lisätietoja:

  • JUKOn yliopistoneuvottelukunnan puheenjohtaja Johanna Moisio, p. 0400 874 135
  • JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo, p. 0400 419784

 

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on pääsopijajärjestö, joka edustaa yli 200 000 työntekijää kunnan, valtion, yliopiston ja kirkon sopimusaloilla. JUKO edustaa yliopistosektorilla yli 18 000 palkansaajaa. Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat JUKOn lisäksi Palkansaajajärjestö Pardia ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.