Ulkoministeriö aloitti Kouvolan Maahantulolupa-asioiden palvelukeskusta koskevat yt-neuvottelut

1.11.2022 14:14

Ministeriön jukolaiset pääluottamusmiehet Kari Lehtonen ja Leena Ritola sekä JUKOn valtiosektorin neuvottelupäällikkö Minna Salminen painottavat, että kenenkään ei pidä jäädä pohtimaan yt-tilannetta yksin. JUKO ja sen liitot tarjoavat jäsenilleen tukea myös neuvottelujen aikana.

Ulkoministeriö (UM) on aloittanut Kouvolan maahantulolupa-asioiden palvelukeskusta koskevat yt-neuvottelut.

Maanantaina käynnistyneet neuvottelut koskevat yksikön viisumihakemuksia käsitteleviä viisumivirkailijoita. Ministeriö perustelee yt-neuvotteluja tuotannollisilla syillä. Kouvolan palvelukeskus työllistää tällä hetkellä noin 60 henkilöä.

Ulkoministeriön jukolaiset pääluottamusmiehet Kari Lehtonen ja Leena Ritola kertovat neuvottelujen alkaneen rakentavassa hengessä.

- Ensimmäisessä yt-tapaamisessa työnantaja kertasi neuvotteluesityksen ja kävi läpi toimintasuunnitelman. Seuraava tapaaminen on keskiviikkona 16. marraskuuta.

Ministeriö on ilmoittanut neuvottelujen kestävän yhteistoimintamenettelyn mukaisesti vähintään kuusi viikkoa.

Pääluottamusmiehet ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn valtiosektorin neuvottelupäällikkö Minna Salminen painottavat, että kenenkään ei pidä jäädä pohtimaan yt-tilannetta yksin. JUKO ja sen liitot tarjoavat jäsenilleen tukea myös neuvottelujen aikana.

UM kertoo verkkosivuillaan, että yt-neuvotteluihin on päädytty muun muassa, koska koronapandemian seurauksena Suomen vastaanottamien viisumihakemusten määrä on vähentynyt jo pidemmän aikaa. Myös hallituksen syyskuinen periaatepäätös rajoittaa venäläisten turistien matkailua Suomeen vaikuttaa ulkoministeriön mukaan työtilanteeseen Kouvolassa.

Ulkoministeriö aloittaa yt-neuvottelut ministeriön Maahantulolupa-asioiden palvelukeskuksessa Kouvolassa | UM 14.10.2022