Yliopistoneuvottelut katkesivat

16.5.2019 15:13

Palkansaajajärjestöt ja yliopistotyönantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat keskiviikkona 31.1. neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta. Neuvottelut keskeytyivät keskiviikkoiltana ilman, että sovittiin uutta neuvotteluaikaa.

Muita asioita ei käsitelty tänään, koska työnantaja edellytti ensiksi ratkaisua palkkausjärjestelmän uudistamisesta. Tämä on koko neuvottelujen ajan ollut työnantajan ykkösasia ja haitannut kokonaisuuden käsittelyä kuluttamalla suurimman osan käytettävissä olleesta ajasta. Palkansaajat ovat tehneet useita rakentavia ehdotuksia nykyisen palkkausjärjestelmän pohjalta sen kehittämiseksi. Työnantajien edellyttämää hyppyä tuntemattomaan ei kuitenkaan katsottu voitavan tehdä.

Palkankorotuksia koskeva keskustelu ei ole vielä lainkaan käynnistynyt.

Sopimuskausi päättyy torstain vastaisena yönä. JUKOn toimielimet käsittelevät tilannetta torstaina 1. helmikuuta.

 

Voit seurata JUKOn neuvottelutiedotusta ja muita uutisia myös Facebookissa ja Twitterissä.

http://www.juko.fi/?x18668=1037133 
https://www.facebook.com/JUKOry/

https://twitter.com/JUKOry

 

Lisätietoja:

  • JUKOn yliopistoneuvottelukunnan puheenjohtaja Johanna Moisio, p. 0400 874 135
  • JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo, p. 0400 419784

 

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on pääsopijajärjestö, joka edustaa yli 200 000 työntekijää kunnan, valtion, yliopiston ja kirkon sopimusaloilla. JUKO edustaa yliopistosektorilla yli 18 000 palkansaajaa. Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat JUKOn lisäksi Palkansaajajärjestö Pardia ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.